Już macie smaka? Przejdźmy więc do składników.
1 kalafior
3 jajka (dzielimy je na białka i żółtka)
kakao - 2 łyżki
cynamon - 2 łyżeczki
WPC - 50g
słodzik - 7 tabletek
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Przygotowanie
Surowego kalafiora przemywamy wodą, suszymy i blendujemy. Do powstałej masy dodajemy WPC, kakao, cynamon, rozkruszony słodzik i proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Żółtka roztrzepujemy i dodajemy do masy. Białka ubijamy na sztywną pianę i na sam koniec dodajemy do masy.
Następnie do wysmarowanej tłuszczem blachy wlewamy masę i wkłakady do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w temperaturze 160 st.
Smacznego!
Wartości odżywcze (całej formy ciasta)
białko - 75g
węglowodany - 30g
tłuszcze- 22g
kalorie - 618