SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Łaciate brownie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4853

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2137 Napisanych postów 5609 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 182672
Łaciate brownie fasolowe



Składniki na brownie:
- 230g czerwonej fasoli z kartonu (lub ugotowanej lub z puszki)
-3 jaja
-150g dojrzałego banana
-30g wheya czekoladowego
-30g ciemnego kakao
-30g mąki kasztanowej
-erytrytol lub inne słodzidło do smaku
-odrobina ektraktu z wanilii
-szczypta soli

Składniki na masę serową
-100g twarogu półtłustego
-50g jogurtu greckiego 0%
-1 jajo
-10g budyniu bez cukru
-erytrytol do smaku

Wykonanie:

Piekarnik nastawić na 160 stopni.
Jajka, fasolę i banana zblendować na gładką masę. Dodać kakao, whey, mąkę, słodzidło,sól, wanilię i miksować przez kilka minut.

W oddzielnej misce zmiksować twaróg z jogurtem i jajem , a na koniec dodać budyń i słodzidło.

Formę wysmarować tłuszczem i wylać połowę masy czekoladowej. Następnie wykładać masę serową - łyżką zrobić kilka kleksów a nożem zrobić zygzaki. Na to wylać resztę masy czekoladowej.

Wstawić do nagrzanego piekarnika, tak żeby forma znajdowała się w dolnej częsci piekarnika i piec 35-40min w 160 stopniach. (ja zmniejszyłam do 150 po 30minutach). Wystudzić i wstawić do lodówki, jesć następnego dnia, bo wtedy najlepsze

Makro na całosć:

1 148,0 kcal
B:87,0 g
W:120,2 g
T: 35,4 g

Ciasto jest sycące i wbrew pozorom robi się ekspresowo!






Zmieniony przez - missInvincible w dniu 19/04/2017 10:19:36

Sprawdź ile masz % tłuszczu?

4

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
blue_hope Doradca
Ekspert
Szacuny 3210 Napisanych postów 15808 Wiek 30 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 146708
Bardzo fajnie wygląda ! Lubię ciacha z fasoli Będzie co robić !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2345 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
Piękne ciacho

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6732 Napisanych postów 5865 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 291165
bardzo przypomina mi to sernik robiony przez moją mamę o nazwie "Izaura" :) makro fantastyczne, więc na pewno zrobię :D przepis już zabieram do siebie :)
nie używałem nigdy mąki kasztanowej, czy właściwości ma podobne do mąk np ryżowej, jaglanej, owsianej, kokosowej, orkiszowej, żytniej? bo tymi dysponuję i nie wiem którą zastąpić :)


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2017-04-19 13:26:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2137 Napisanych postów 5609 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 182672
mąka kasztanowa jest dosyć specyficzna i w konsystencji i smaku; jako że nie jest głównym składnikiem i jest jej jedynie 30g to myslę, że spokojnie możesz zamienić na jakąs bezglutenową. Może mix kokosowej i ryżowej ?

Chyba, że ktos tu ma większe doswiadczenie w uzywaniu mąki kasztanowej ?

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 480 Napisanych postów 1592 Wiek 30 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 229519
Wyglada absolutnie oblednie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 407 Napisanych postów 1571 Wiek 31 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 43376
Bardzo fajne ciacho


2

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn

http://www.sfd.pl/DT_nadine_,_pół_roku_str.26-t1075034.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2345 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
Brawo

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2137 Napisanych postów 5609 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 182672
ładne, mam nadzieję, że smakowało

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 407 Napisanych postów 1571 Wiek 31 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 43376
Bardzo smakowało, tym bardziej , że jestem baaardzo wybredna jeśli chodzi o fit ciasta i większość ląduje później w koszu. Teraz czekam na przepis na to ciasto z cukinia i śliwka :)

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn

http://www.sfd.pl/DT_nadine_,_pół_roku_str.26-t1075034.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2137 Napisanych postów 5609 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 182672
o kurczę, to tym bardziej się cieszę ja akurat jestem mało wybredna pod tym względem
przepisy pouzupełniam pewnie jutro

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowy izotonik

Następny temat

( NIE FIT ) Domowe bułki do hamburgerów by Malinowa