Otóż tak przygodę z siłką zacząłem na przełomie paź/lis 2008 na początku tak dla zabawy. Na poważnie wziąłem się w grudniu 2008/styczniu 2009.
wiek rocznikowo 15 - 94'
Dane i wymiary:
paź:
waga 64kg
wzrost 172cm
biceps 29cm
klata 88cm
dziś:
waga 62kg
wzrost 175cm
biceps 32,5cm
klata 93cm
Wycisk:
paź w seriach max 35kg x 6 , teraz 53kg x 6 na ławeczce prostej, prostą sztangą
paź łapa 5kg x 10 , teraz 12kg x 10 w chwycie młotkowym.
Otóż efekty uważam za średnie. Jednak się ciesze. Mój plan to split, na początku był ACT. Obecny split wyglada tak:
środa
klata
wycisk na prostej laweczce 4-5serii , pierwsze dwie serie z najmniejszym obciazeniem (35-40kg) potem zwiekszam obciazenie i zmniejszam powtórzenia odpowiednio o 2, dochodząc do 53kg x 6
rozpietki na plaskiej 3serie x 10kg
wycisk na laweczce lezac na brzuchu sztanga od podlogi do gory - 3 serie x 40kg
pt
plecy
wiosłowanie hantlami w opadzie na lawce 3x 14kg na 1 łape
wiosłowanie sztangą w opadzie 2x25kg (małe obciążenie ponieważ uważam ze jeszcze jestem troche za młody żeby cwiczyc mocno z plerami na krzyz.)
martwy nieraz zrobie 1serie z malym obciazeniem.
triceps
francuskie wyciskanie na laweczce prosta sztanga 3x20kg
francuskie wyciskanie stojac hantlami 3x15kg
wyciskanie hanlti bokiem lezac na prostej lawce, Trzymam hantel bokiem i opuszczam go na klate i do gory w bok.
sob
brzuch -.-
ndl
nogi
wyciskanie na wyciagu lezac na brzuchu 3x 40kg
wyciskanie na wyciagu lezac na plecach 3x 40kg
wspiecia na palce
bary
kaptury hantlami 3x15kg na lape.
podnoszenie hantel na bok wzdlug tulowia 3x8kg
i teraz pytanie
co byscie wprowadzili? chcialbym polepszyc mase szczegolnie bo jestem raczej chudy. Nie dosc ze schudlem od pazdz 2kg mimo ze mi miesni przybylo.. Wiec moze zaproponujecie jakas diete? Dodam ze chodze normalnie do sql wiec raczej nie moge odzywiac sie regularnie co 2h. Chcialbym jak najszybciej nabyć na masie gdzieś do ok 68-70kg tylko zeby to nie poszlo w brzuch tylko w lapy bo mam strasznie malutkie nadgarstki i przedramię. Co do planu to tez moze cos zmienic? Dodac codziennie 3x max pompek czy tylko w dzien kiedy robie klate?
Raczej nie chcialbym brac suplementow, a takie produkty ktore zabieraja bialko (chce tej masy nabrac miesniowej..) sa szkodliwe? O ile sie nie myle to kreatyna itp..
aha zapomnialem jeszcze dopisac ze
max wycisk klata
paź :
40-45kg x 1
dziś :
60-65 kg x 1
Zmieniony przez - prostyle w dniu 2009-02-20 21:45:25
wiek rocznikowo 15 - 94'
Dane i wymiary:
paź:
waga 64kg
wzrost 172cm
biceps 29cm
klata 88cm
dziś:
waga 62kg
wzrost 175cm
biceps 32,5cm
klata 93cm
Wycisk:
paź w seriach max 35kg x 6 , teraz 53kg x 6 na ławeczce prostej, prostą sztangą
paź łapa 5kg x 10 , teraz 12kg x 10 w chwycie młotkowym.
Otóż efekty uważam za średnie. Jednak się ciesze. Mój plan to split, na początku był ACT. Obecny split wyglada tak:
środa
klata
wycisk na prostej laweczce 4-5serii , pierwsze dwie serie z najmniejszym obciazeniem (35-40kg) potem zwiekszam obciazenie i zmniejszam powtórzenia odpowiednio o 2, dochodząc do 53kg x 6
rozpietki na plaskiej 3serie x 10kg
wycisk na laweczce lezac na brzuchu sztanga od podlogi do gory - 3 serie x 40kg
pt
plecy
wiosłowanie hantlami w opadzie na lawce 3x 14kg na 1 łape
wiosłowanie sztangą w opadzie 2x25kg (małe obciążenie ponieważ uważam ze jeszcze jestem troche za młody żeby cwiczyc mocno z plerami na krzyz.)
martwy nieraz zrobie 1serie z malym obciazeniem.
triceps
francuskie wyciskanie na laweczce prosta sztanga 3x20kg
francuskie wyciskanie stojac hantlami 3x15kg
wyciskanie hanlti bokiem lezac na prostej lawce, Trzymam hantel bokiem i opuszczam go na klate i do gory w bok.
sob
brzuch -.-
ndl
nogi
wyciskanie na wyciagu lezac na brzuchu 3x 40kg
wyciskanie na wyciagu lezac na plecach 3x 40kg
wspiecia na palce
bary
kaptury hantlami 3x15kg na lape.
podnoszenie hantel na bok wzdlug tulowia 3x8kg
i teraz pytanie
co byscie wprowadzili? chcialbym polepszyc mase szczegolnie bo jestem raczej chudy. Nie dosc ze schudlem od pazdz 2kg mimo ze mi miesni przybylo.. Wiec moze zaproponujecie jakas diete? Dodam ze chodze normalnie do sql wiec raczej nie moge odzywiac sie regularnie co 2h. Chcialbym jak najszybciej nabyć na masie gdzieś do ok 68-70kg tylko zeby to nie poszlo w brzuch tylko w lapy bo mam strasznie malutkie nadgarstki i przedramię. Co do planu to tez moze cos zmienic? Dodac codziennie 3x max pompek czy tylko w dzien kiedy robie klate?
Raczej nie chcialbym brac suplementow, a takie produkty ktore zabieraja bialko (chce tej masy nabrac miesniowej..) sa szkodliwe? O ile sie nie myle to kreatyna itp..
aha zapomnialem jeszcze dopisac ze
max wycisk klata
paź :
40-45kg x 1
dziś :
60-65 kg x 1
Zmieniony przez - prostyle w dniu 2009-02-20 21:45:25