Szacuny
0
Napisanych postów
70
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11797
potrzebuje rady kogos kto sie zna. Dotychczas nie cwiczylem nog z obawy przed bolem kolana. Jest to umnie rodzinna "wada" moja mama w wieku 40lat ma problemy z chodzeniem(przebyta operacja). tak smamo brat, wojek itd. I zastanowiam sie czy mam cwiczyc, czy moze urzywac tylko niektorych cwiczen.
Z gory dziekuje za rade
Szacuny
2
Napisanych postów
484
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6276
a moim zdaniem nei ma co ryzykowac zdrowia. nie zyje sie 20stu lat. Najwyzej ze masz bardzo chude nogi to jedynie bym robil lekkie cwiczenia lekkimi ciezarami.
Szacuny
0
Napisanych postów
70
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11797
no wlasnie nie mam chudych. bo gralo sie troche w pilke i cos tam jest i wlasnie dlatego nie cwiczylem ich na poczatku. a z czasem mialem zaczac cwiczyc ale wlasnie nie wiem czy to sie bedzie oplacalo bo jezeli mam pozniej ledwo co chodzic to chyba nie.
Szacuny
2
Napisanych postów
119
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10748
Nikt na forum nie może udzielić ci jednoznacznej odpowiedzi,ani nikt nie da ci gwarancji że jak zaczniesz ćwiczyć to nie rozwalisz kolana. Na twoim miejscu poszedłbym do lekarza sportowego, bo ryzykujesz zdrowie nogi na reszte życia.
Szacuny
5
Napisanych postów
885
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16409
1. Granie w piłke rozwala kolana, więzadła, łękotke
2. Adam_kon - maszyny przy problemach z nogami odpadają zanim o nich się pomyśli - nienaturalny, narzucony ruch. Odpada!
3. Co Ci zostaje? Przysiady Zwykłe, najzwyklejsze przysiady. Wrzuć zwykły przysiad. Jeśli będziesz odczuwał bół skróć ruch do momentu aż nie będziesz odczuwał bólu. Ćwicz na skróconym zakresie. Po paru miesiącach bólu już powinno nie być.