Szacuny
4
Napisanych postów
47
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
312
Witam. Moje pytanie brzmi. Jak mam odróżnić czy obecnie jestem w stanie anabolicznym czy katabolicznym? Czytałem, że w stan kataboliczny wchodzimy 2h po posiłku, ale np. już po czymś takim jak stek w stan kataboliczny wchodzimy nawet po 8h. Jak to jest?
Szacuny
4
Napisanych postów
47
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
312
Czyli stan anaboliczny i kataboliczny, to zwykłe zabobony są? Bo trochę się przejąłem jak przeczytałem, że tłuszcz spalamy tylko w stanie katabolicznym.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
to nie tak działa, prędzej mozesz mięśnie popalic w stanie katabolicznym niż tłuszcze, mięśnie zawsze idą na pierwszy ogień, tak jesteśmy zaprogramowanie od setek tysięcy lat.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
38
Napisanych postów
581
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
3974
nie moi mili anubis ma racje w pierwszej fazie braku energi (kiedy skonczy sie glikogen) nasz organizm potrzebuje natychmiast dostaw energi wiec pobiera je z miesni (aminokwasy z ktorych sa zbudowane) "rozpuszcza" je i zamienia na energie dopiero w pozniejszej fazie zaczyna pobierac tluszcze na energie "rozpuszczenie " tluszczy zajmuje wiecej czasu i przerobienie ich na energie dlatego w fazie porannych aerobow powinnismy sie "zabezpieczyc" aminokwasami zeby tego stadium uniknac po prostu "oszukujemy" nasz organizm podajac mu aminokwasy i wtedy moze sie skupic na przerobie tluszczy, warto na ten temat poczytac bo to bardzo ciekawe rzeczy
Szacuny
38
Napisanych postów
581
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
3974
to moze to jakos logicznie objasnisz skoro taki uczony jestes zdradz tajemnice sukcesu
wedlug Ciebie powinienem ograniczyc kalorie np do 1000 dziennie i po kilku tygodniach rzezba z 4%bf bez rzadnych spadkow wagi miesnia jesli najpierw spalamy tluszcz to na to wychodzi ???
Zmieniony przez - darek290976 w dniu 2014-08-15 18:58:36