SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Sosy na redukcje / zabawa z gumą ksantanową

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8745

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 482 Napisanych postów 1733 Wiek 50 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 236191
Herbatka owocowa, słodzik,żelatyna i masz galaretkę. Możesz zmieszac białko z mlekiem i żelatyna, masz też super deser. A jak w mleku za duzo węgli, to zamiast niego woda. Ja czasem robię z mleka i masła orzechowego lub migdałowego plus żelatyna, ale tu już wiecej węgli i tłuszczu.
2

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 248 Napisanych postów 41358 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 126154
basiaa995

nie do konca taki zwykly ryz
i nie do konca jego zwykla kalorycznosc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 243
no dobrze... ale jednak ja prosiłam o ratunek z przepisami takimi naprawdę bardzo low carb.. i tamten nieco zredukowany makaron nie ratuje ani troszkę niestety :( czy macie Panowie (może gdzieś są też Panie) jakieś pomysły na desery z gumy ksantanowej/kleju spożywczego + woda + słodzik + aromaty?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 143 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4407
basiaa995
Jak ktoś już wspomniał. Jeżeli chcesz jeść słodkie i się nienapracować to kup żelatynę.
Coś ala ptasie mleczko - 100g twarogu 100 ml mleka, słodzik, 10g żelatyny (rozrobionej w 50ml ciepłej wody). Wszystko blendujesz, wstawiasz do lodówki i gotowe.
W dziale jest wiele przepisów na dietę LC. Poszukaj, a nawet piernika sobie upieczesz ;]

Zmieniony przez - Hatodex88 w dniu 2015-06-02 11:26:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 266 Wiek 32 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 24110
alhambra1970
Mam gumę ksantanową od jakiegos czasu, zagęszczałam ni domowy sos chili , cos jak Tao Tao, ale na przepis na keczup nie wpadłam ! Dzisiaj zrobiłam, doprawiłam jeszcze czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny. MEGA ! Dzieki za pomysł !


utrzymuje konsystencje taki sos? bo kiedyś robiłem sos chili ze skrobi i po paru dniach już kiepsko wyglądał
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 482 Napisanych postów 1733 Wiek 50 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 236191
stefano00
alhambra1970
Mam gumę ksantanową od jakiegos czasu, zagęszczałam ni domowy sos chili , cos jak Tao Tao, ale na przepis na keczup nie wpadłam ! Dzisiaj zrobiłam, doprawiłam jeszcze czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny. MEGA ! Dzieki za pomysł !


utrzymuje konsystencje taki sos? bo kiedyś robiłem sos chili ze skrobi i po paru dniach już kiepsko wyglądał


Robiłam właśnie z mąką ziemniaczaną i po pasteryzacji w piekarniku zrobił się płynny. Po otwarciu słoiczka przed użyciem dodałam gumy i na pewno konsystencja utrzymywała się kilka dni. Z gumą nie pasteryzowałam tego sosu, ale ciekawa jestem, czy zachowałby konsystencję delikatnego żelu.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Klopsiki wołowe duszone w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną.

Następny temat

Mieszanka przypraw

sosy