SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Sosy na redukcje / zabawa z gumą ksantanową

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10900

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Herbatka owocowa, słodzik,żelatyna i masz galaretkę. Możesz zmieszac białko z mlekiem i żelatyna, masz też super deser. A jak w mleku za duzo węgli, to zamiast niego woda. Ja czasem robię z mleka i masła orzechowego lub migdałowego plus żelatyna, ale tu już wiecej węgli i tłuszczu.
2

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
basiaa995

nie do konca taki zwykly ryz
i nie do konca jego zwykla kalorycznosc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 243
no dobrze... ale jednak ja prosiłam o ratunek z przepisami takimi naprawdę bardzo low carb.. i tamten nieco zredukowany makaron nie ratuje ani troszkę niestety :( czy macie Panowie (może gdzieś są też Panie) jakieś pomysły na desery z gumy ksantanowej/kleju spożywczego + woda + słodzik + aromaty?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 143 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4407
basiaa995
Jak ktoś już wspomniał. Jeżeli chcesz jeść słodkie i się nienapracować to kup żelatynę.
Coś ala ptasie mleczko - 100g twarogu 100 ml mleka, słodzik, 10g żelatyny (rozrobionej w 50ml ciepłej wody). Wszystko blendujesz, wstawiasz do lodówki i gotowe.
W dziale jest wiele przepisów na dietę LC. Poszukaj, a nawet piernika sobie upieczesz ;]

Zmieniony przez - Hatodex88 w dniu 2015-06-02 11:26:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 269 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 25091
alhambra1970
Mam gumę ksantanową od jakiegos czasu, zagęszczałam ni domowy sos chili , cos jak Tao Tao, ale na przepis na keczup nie wpadłam ! Dzisiaj zrobiłam, doprawiłam jeszcze czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny. MEGA ! Dzieki za pomysł !


utrzymuje konsystencje taki sos? bo kiedyś robiłem sos chili ze skrobi i po paru dniach już kiepsko wyglądał
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
stefano00
alhambra1970
Mam gumę ksantanową od jakiegos czasu, zagęszczałam ni domowy sos chili , cos jak Tao Tao, ale na przepis na keczup nie wpadłam ! Dzisiaj zrobiłam, doprawiłam jeszcze czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny. MEGA ! Dzieki za pomysł !


utrzymuje konsystencje taki sos? bo kiedyś robiłem sos chili ze skrobi i po paru dniach już kiepsko wyglądał


Robiłam właśnie z mąką ziemniaczaną i po pasteryzacji w piekarniku zrobił się płynny. Po otwarciu słoiczka przed użyciem dodałam gumy i na pewno konsystencja utrzymywała się kilka dni. Z gumą nie pasteryzowałam tego sosu, ale ciekawa jestem, czy zachowałby konsystencję delikatnego żelu.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Klopsiki wołowe duszone w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną.

Następny temat

Mieszanka przypraw

WHEY premium