"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
...
Napisał(a)
Herbatka owocowa, słodzik,żelatyna i masz galaretkę. Możesz zmieszac białko z mlekiem i żelatyna, masz też super deser. A jak w mleku za duzo węgli, to zamiast niego woda. Ja czasem robię z mleka i masła orzechowego lub migdałowego plus żelatyna, ale tu już wiecej węgli i tłuszczu.
2
...
Napisał(a)
basiaa995
nie do konca taki zwykly ryz
i nie do konca jego zwykla kalorycznosc
nie do konca taki zwykly ryz
i nie do konca jego zwykla kalorycznosc
...
Napisał(a)
no dobrze... ale jednak ja prosiłam o ratunek z przepisami takimi naprawdę bardzo low carb.. i tamten nieco zredukowany makaron nie ratuje ani troszkę niestety :( czy macie Panowie (może gdzieś są też Panie) jakieś pomysły na desery z gumy ksantanowej/kleju spożywczego + woda + słodzik + aromaty?
...
Napisał(a)
basiaa995
Jak ktoś już wspomniał. Jeżeli chcesz jeść słodkie i się nienapracować to kup żelatynę.
Coś ala ptasie mleczko - 100g twarogu 100 ml mleka, słodzik, 10g żelatyny (rozrobionej w 50ml ciepłej wody). Wszystko blendujesz, wstawiasz do lodówki i gotowe.
W dziale jest wiele przepisów na dietę LC. Poszukaj, a nawet piernika sobie upieczesz ;]
Zmieniony przez - Hatodex88 w dniu 2015-06-02 11:26:20
Jak ktoś już wspomniał. Jeżeli chcesz jeść słodkie i się nienapracować to kup żelatynę.
Coś ala ptasie mleczko - 100g twarogu 100 ml mleka, słodzik, 10g żelatyny (rozrobionej w 50ml ciepłej wody). Wszystko blendujesz, wstawiasz do lodówki i gotowe.
W dziale jest wiele przepisów na dietę LC. Poszukaj, a nawet piernika sobie upieczesz ;]
Zmieniony przez - Hatodex88 w dniu 2015-06-02 11:26:20
...
Napisał(a)
alhambra1970Mam gumę ksantanową od jakiegos czasu, zagęszczałam ni domowy sos chili , cos jak Tao Tao, ale na przepis na keczup nie wpadłam ! Dzisiaj zrobiłam, doprawiłam jeszcze czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny. MEGA ! Dzieki za pomysł !
utrzymuje konsystencje taki sos? bo kiedyś robiłem sos chili ze skrobi i po paru dniach już kiepsko wyglądał
...
Napisał(a)
stefano00alhambra1970Mam gumę ksantanową od jakiegos czasu, zagęszczałam ni domowy sos chili , cos jak Tao Tao, ale na przepis na keczup nie wpadłam ! Dzisiaj zrobiłam, doprawiłam jeszcze czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny. MEGA ! Dzieki za pomysł !
utrzymuje konsystencje taki sos? bo kiedyś robiłem sos chili ze skrobi i po paru dniach już kiepsko wyglądał
Robiłam właśnie z mąką ziemniaczaną i po pasteryzacji w piekarniku zrobił się płynny. Po otwarciu słoiczka przed użyciem dodałam gumy i na pewno konsystencja utrzymywała się kilka dni. Z gumą nie pasteryzowałam tego sosu, ale ciekawa jestem, czy zachowałby konsystencję delikatnego żelu.
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
Poprzedni temat
Klopsiki wołowe duszone w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną.
Następny temat
Mieszanka przypraw
Polecane artykuły