Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41
Witam.
Krótkie i szybkie zapytańsko
Jakich używacie sosów do makaronu i ryżu poza sosami pomidorowymi typu: pomidorowy spagetti, i cokolwiek z pomidorem w składzie. ( odpada np wtedy sos i ketchup oraz koncentrat pomidorowy) chciałbym zastąpić te sosy czymś innym w swojej diecie gdzie je oczywiście uwzględniam w puli kalorycznej. Prosiłbym nawet o jakiś gotowe ciekawe przepisy jesli ktoś byłby tak miły. W necie tego niby pełno a nic smacznego nie mogę znaleźć :/ Makaron czy sos lub kurczak bez sosu dla mnie poprostu nie przejdzie a jak wiadomo smaczna dieta to tez lepsza dieta. Sosy typu 4 sery, brokolowo cos tam sa dla mnie mdle... wiec moze jakies propozycje?
Problem w tym jest takli że serio uwielbiam wszystko co pomidorowe i ma to swoje weglowodany ale od jakiegos czasu zauwazylem ze niestety pomidor pod kazda postacia powoduje u mnie jakby reakcje alergiczne w postaci krost na glowie czy na twarzy i jakos mi sie to nie usmiecha.
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
71
Ja jak mam ochotę na sos, biorę paczkę warzyw mrożonych bez ziemniaków, rzucam na patelnie + przyprawy + koncentrat pomidorowy i po zrobieniu blenderuję. Wychodzi zajesmaczny pożywny gęsty sosik, który w praktyce składa się z warzyw :)
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Wiek
61 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
25
U mnie żona piecze mięso w naczyniu żaroodpornym z przyprawami, cebulą, pieczarkami i papryką czerwoną, zalane wodą do pełna. I ten sos jest bardzo smaczny. Ewentualnie śmietanowo czosnkowy, grzybowy. Możliwości jest bardzo dużo.