Chciałbym się upewnić co do kilku rzeczy odnośnie Splita. Trenuje od 1,5 roku tyle że nie był to dobry trening bo bałem się spróbować czegoś nowego i jazda była ciągle na FBW przyrosty jakieś tam były ale ogólnie kiepsko i diety też nie było. Przyszedł kwiecień zacząłem jeść niepohamowany apetyt oczywiście w miarach rozsądku i wcześniej ułożonej diety ćwiczyłem nadal FBW przyrostów nie było. Postanowiłem sie przerzucić na Split co było ważnym krokiem bo z 56 kg jakie ważyłem w kwietniu w ciągu 1,5 miesiąca mamy w końcu 16 maj ważę 62 kg i widzę że obwody też poszły w górę. Ale teraz nękają mnie pewne pytania:
1) Chcę gdzieś dorzucić przedramiona czy mogę wrzucić je w dni kiedy nie mam treningu.
Trenuje:
Pon: Klata-Triceps-Brzuch
Śr: Plecy-Biceps
Pt: Barki-Nogi-Brzuch
Mój trening przedramion wygląda tak:
Uginanie nadgarstków nachwytem 4s
Uginanie nadgarstków podchytem 4s
i teraz ważna rzecz ugninanie ramion nachwytem, jest to ćwiczenie mocno angażujące górą część przedramion i bardzo rozwinęło mi siłę, ale jest problem bo angażuje też w dużym stopniu biceps, którego nie chce przetrenować.
Jeśli nie to gdzie mogę je wrzucić, bardzo mi zależy ponieważ mam dość chude.
2) Trenuję brzuch z racji tego że u mnie przyrosty masy występują głownie w postaci mięśni a nie mięśni+ dużo tłuszczu, brzuch jest ok ale trzeba go dalej rozwijać, szczególnie skośne ponieważ mam w porównaniu z prostymi mam małe.
Mój trening na brzuch:
Skłony ze skrętem w leżeniu 4s
Unoszenie nóg 4s
Skłony proste w leżeniu 4s
No i nie wiem gdzie to powsadzać. Czekam na odpowiedzi.
Waga: 62
Wzrost: 184
Cel treningowy: Masa
Staż treningowy na słowni: 1,5 roku
Uprawiane inne sporty: Nie uprawiam
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Drążek, Ławeczka prosta, skośna, sztanga, sztangielki,
Dieta: Na masę wysokobiałkowa
Przeciwskaznania medyczne: Nie ma
Zażywane suplementy: Nie zażywam
1) Chcę gdzieś dorzucić przedramiona czy mogę wrzucić je w dni kiedy nie mam treningu.
Trenuje:
Pon: Klata-Triceps-Brzuch
Śr: Plecy-Biceps
Pt: Barki-Nogi-Brzuch
Mój trening przedramion wygląda tak:
Uginanie nadgarstków nachwytem 4s
Uginanie nadgarstków podchytem 4s
i teraz ważna rzecz ugninanie ramion nachwytem, jest to ćwiczenie mocno angażujące górą część przedramion i bardzo rozwinęło mi siłę, ale jest problem bo angażuje też w dużym stopniu biceps, którego nie chce przetrenować.
Jeśli nie to gdzie mogę je wrzucić, bardzo mi zależy ponieważ mam dość chude.
2) Trenuję brzuch z racji tego że u mnie przyrosty masy występują głownie w postaci mięśni a nie mięśni+ dużo tłuszczu, brzuch jest ok ale trzeba go dalej rozwijać, szczególnie skośne ponieważ mam w porównaniu z prostymi mam małe.
Mój trening na brzuch:
Skłony ze skrętem w leżeniu 4s
Unoszenie nóg 4s
Skłony proste w leżeniu 4s
No i nie wiem gdzie to powsadzać. Czekam na odpowiedzi.
Waga: 62
Wzrost: 184
Cel treningowy: Masa
Staż treningowy na słowni: 1,5 roku
Uprawiane inne sporty: Nie uprawiam
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Drążek, Ławeczka prosta, skośna, sztanga, sztangielki,
Dieta: Na masę wysokobiałkowa
Przeciwskaznania medyczne: Nie ma
Zażywane suplementy: Nie zażywam