Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
771
Mam pytanie:Mam 16 lat.Na silownie chodze od poczatku wakacjii.mam jednak obawe czy nie zachamuje to mojego ogulnego naturalnego rozwoju[wzrost i ogólny wyglad rak bez cwiczen i ogolny rozwoj ciala]a konkretniej czy nie jest to za duzy wysilek dal mojego rozwijajacego sie jeszcze organizmu?Prosze o odp
Ktos kiedys powiedzial:Boze chron mnie przed moimi przyjaciolmi bo z wrogami sam sobie poradze
Szacuny
42
Napisanych postów
3913
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25673
Jak będziesz ćwiczył z głową, to możesz śmiało ćwiczyć bez obaw, a pozatym pierwszy raz spotykam się z takim pytaniem, ale ręce itp. będą się normalnie rozwijać
Szacuny
80
Napisanych postów
8751
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
42589
Ustal sobie na początku cel i go sie trzymaj . Wykonuj poprawnie technicznie ćwiczenia. Nie przesadzaj z ilościami serii i powtórzeń więcej nie zawsze znaczy lepiej a bedzie dobrze. 16 lat to juz wiek w którym można smiało zacząć ćwiczyć. Tylko z umiarem nie targaj od razu maxów itd .
Pozdrawiam
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
Szacuny
10
Napisanych postów
1683
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
27919
Zgadzam sie z Garcia Skoncentruj sie na technice i unikaj maksymalnych obciazen ktore moga spowodowac kontuzje ktore ze wzgledu na wiek moga byc niebezpieczne W tym wieku orgaznizm bardzo szybko sie regeneruje ale jednoczesnie trwale kontuzje moga spowodowac powazne komplikacje w przyszlosci