Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
36
Witam !
W 9 miesięcy od września 2018 roku schudłem 60kg, aktualnie 74kg
Z 146,6 do ~73kg
Regularnie na siłowni trenuje od września 2019, wcześniej pływałem praktycznie codziennie.
Od września jadłem około 1700kcal, wiem że na mój wzrost i aktywność to było za mało (73kg,178cm, 3-4x siłownia,1x basen, dziennie min.8k kroków).
Przez tydzień jadłem jak chciałem, nawet 5kkcal żeby "odpocząć".
Zacząłem jeść 2200kcal, aktywność ta sama.
Problem jest taki, że ciągle czuję głód, nawet 20min po zjedzeniu posiłku.
Myślę czy zrobić przerwę na tydzień czy więcej ?
Moim celem teraz jest dociecie się, chce pokazać mój 6pak itp itd.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
31570
Napisanych postów
21988
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
275139
Już dawno powinieneś zrobić przerwe , przy takiej utracie wagi oraz tak długiej redukcji obowiązkowo powinieneś porobić badania , . Wylicz swoje zapotzrebowanie kaloryczne na nowo ( do aktualnej sytuacji ) wejdz na zero lub minimalną nadwyżkę i niech organizm sie regeneruje ( nie tydzień a 4-6 tygodni :) )
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
5976
Napisanych postów
74468
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
745338
Niestety nie wygląda to dobrze. Głodowa ilość kalorii przez tak długi okres to prosta droga do problemów zdrowotnych. Jednemu wystarczy mniej, a innemu więcej. Prędzej, czy później jednak problemy są nieuniknione. Polecam jak najszybciej wejść na zdrowy bilans kaloryczny. Przy okazji również dobrym rozwiązaniem będzie wykonanie badań hormonalnych. Polecam poczytać więcej na ten temat w artykule umieszczonym poniżej:
Szacuny
8815
Napisanych postów
82304
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
695973
Wprowadzanie planowanych, przemyślanych przerw podczas stosowania diet odchudzających jest znakomitym sposobem na podniesienie efektywności zabiegów redukcyjnych, pozytywnie wpływającym na gospodarkę hormonalną i tempo przemiany materii. Zazwyczaj już kilkudniowy restart wywiera korzystny wpływ na samopoczucie i zapał do pracy nad sylwetką, a dodatkowo umożliwia choć częściowe wyrównanie potencjalnych niedoborów pokarmowych będących skutkiem stosowania restrykcyjnej diety. Przerwy powinny być wprowadzane co kilka – kilkanaście tygodni i trwać od tygodnia do kilku tygodni , w czasie których zwiększeniu ulega podaż energii, przy jednoczesnym zachowaniu zasad zdrowego żywienia.