"...Ciekawy program treningowy bazujący na zasadach czysto siłowych/trójbojowych. Kolesie robia na nim po 10kg wagi w cyklach masowych(podobno na czysto!) najbardziej polecany jest dla typowych hardgainerów.
trenuje się 3 razy w tygodniu, są dwa treningi które robi sie naprzemiennie czyli np w pon -trening nr 1, sroda-nr 2, piatek nr 1 i od następnego tygodnia zaczynacie od treningu nr2.
Trening nr1:
wszystkie opisane serie to serie na maks cięzarach, kazde ćwiczenie musci poprzedzać 2-4serie rozgrzewkowe
przysiady 3serie x5 powt
wyciskanie na poziomej ławce 3x5
martwy ciag 1x5
pompki na poreczach z obciazeniem 2x8 to ćwiczenie nie musi być wykonywane, jednak jesli ktoś boi sie o brak stymulacji bezpośredniej tricepsów moze je dołączyć
trening nr2:
przysiady 3x5
wyciskanie sztangi z klatki stojac 3x5
wiosłowanie sztangą w opadzie 3x5
podciaganie na drażku podchwytem 2x8 to ćwiczenie nie musi być wykonywane, jednak jesli ktoś boi sie o brak stymulacji bezpośredniej bicepsów moze je dołączyć
we wszystkich seriach roboczych uzywa się tego samego obciazenia, które zwieksza się co tydzień o 2,5%. jeśli czujecie że mozecie zwiększyć bardziej-nie róbcie tego-wazna jest powolna adaptacja organizmu do wiekszych obciążeń, to zapewni wieksze i dłużej trwajace postepy.."
"...tu własnie o to chodzi zeby nie wczuwac się za bardzo w małe grupy miesniowe, nie robic izolowanych ćwiczeń itd, nie jest to trening na poprawę szczegółów np na lepsze bicepsy, barki itd tylko po prostu trening na bycie duzym! wg mnie bardzo ciekawy trening, który poprzez ruchy tylko wielostawowe angazuje wszystkie grupy miesniowe, jesli ktos chce dbac o dobra sylwetke, te cwiczenia nie wystarcza, jesli jednak ktos chce wrzucic parę kilo napewno ten trening jest dla niego! Jednak zeby działał NIE MOZNA wykonywac żadnych dodatkowych ćwiczeń! ten program wymusza ogólny przyrost masy, potem warto wejść na normalny kulturystyczny trening i zadbac o ćwiczenia izolowane i skupić się na poszczególnych miesniach w sposób bardziej wyizolowany..."
cytaty Radek Słodkiewicz
"
Nie mam czasu żeby z toba dyskutować,żeby sie rozpisywać na ten temat, przepisałeś plan,i dodałeś od siebie stereotypy z forum, w tym kupa błedów ktore pokazal DrSTRONG. "
tak bo panicz nie ma czasu na dyskusje

akurat to ty pokazujesz dokładnie stereotyp tego forum które i tak jest mocno skostniałe i troche do tyłu pod względem nowości (jak choćby trening arli) .... czytałem twoje posty, jesteś inteligentny człowiek którego darze szacunkiem, ale masz dopiero 19 lat a już myslisz ze wszystkie rozumy pozjadałeś bo przeczytałeś pare książek... ten program układał Radek Słodkiewicz, z powodzeniem stosowało go mnóstwo osób, ale oczywiscie grupa forumowych teoretyków wie wszystko najlepiej

....wkleiłem ten trening bo może ktoś będzie chciał z niego skorzystać i należy go wykonywać tak jak jest napisany, nie mówię że inne treningi typu starting strenght są gorsze, ale specyfika TEGO treningu jest taka jaka jest...