Witam od 2 miesięcy ćwiczę w domowych warunkach, wcześniej chodziłem pół roku na siłownię lecz finanse pozbawiły mnie treningów. Obecnie posiadam ławeczkę , hantle 2x 15kg, gryf i obciążenie ok 60 kg , mam pytanie , co zrobić aby nabrać masy ? Odżywiam się zdrowo , codziennie dostarczam organizmowi białka, węglowodanów, po treningu zawsze zjem pożywnie , jednak gdy wchodzę na wagę cały czas widzę tą samą liczbę, zastanawiam się nad kupnem odżywki węglowodanowo- białkowej co o tym sądzicie? Proszę o pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
bez diety nie ma sensu odżywek brać
Jak jest dieta na plus kaloryczny to waga musi iśc w górę, jak nie idzie znaczy że tu tkwi bład, zakładajac oczywiście że trening nie lezy i nie kwiczy....
Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2014-11-23 15:04:15
Jak jest dieta na plus kaloryczny to waga musi iśc w górę, jak nie idzie znaczy że tu tkwi bład, zakładajac oczywiście że trening nie lezy i nie kwiczy....
Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2014-11-23 15:04:15
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
...
Napisał(a)
no żeby masa szła trzeba mieć nadwyżkę kaloryczną i jeśli do tego jest dobry trening to powinno coś iść.
...
Napisał(a)
Hmm... jem 4/5 posiłków dziennie, regularnie ćwiczę, staram się ćwiczenia wykonywać dokładnie, a jednak coś jest nie tak :/ twierdzicie że dieta, ale na dietę nie wyrobię z funduszem, jem to co w lodówce, wybieram najbardziej zdrowe rzeczy i pożywne i nic nie idzie. Być może mam szybką przemianę materii, ważę 67 kg , może warto spróbować z odżywką jakąś ? Polecalibyście jakąś? Być może zrefundowałoby się to , moje odżywianie + odżywka zrobiłoby swoje.
...
Napisał(a)
Jak masz kasę na odżywkę to nie masz na jedzenie? Makaron, płatki owsiane, ryż, to są tanie i kaloryczne rzeczy. Policz/oszacuj ile kalorii dziennie przyjmujesz, i sprawdź czy jest nadwyżka czy nie. Najpewniej musisz tylko zwiększyć ilość kcal dostarczanych organizmowi, a to można zrobić niewielkim kosztem.
Ja wydając 5 euro dziennie, w krajach Europy Zachodniej gdzie jest zauważalnie drożej, potrafiłem zjeść około 4500-5000 kcal dziennie. Więc nie mów że nie stać Cię na dietę
Zmieniony przez - King144000 w dniu 2014-11-23 18:32:09
Ja wydając 5 euro dziennie, w krajach Europy Zachodniej gdzie jest zauważalnie drożej, potrafiłem zjeść około 4500-5000 kcal dziennie. Więc nie mów że nie stać Cię na dietę

Zmieniony przez - King144000 w dniu 2014-11-23 18:32:09
www.facebook.com/ZaHoryzont <--- Trochę o podróżach.
...
Napisał(a)
Kasę na odżywkę mam odłożoną. STARCZY mi ona na pewno dłużej niż za te pieniądze miałbym kupić ryż, owsiankę i inne. Ale to akurat co wymieniłeś jem . Ale okej obliczę sobie ile kalorii przyjmuję.
...
Napisał(a)
koxu97Kasę na odżywkę mam odłożoną. STARCZY mi ona na pewno dłużej niż za te pieniądze miałbym kupić ryż, owsiankę i inne. Ale to akurat co wymieniłeś jem . Ale okej obliczę sobie ile kalorii przyjmuję.
Ale co Ci po odzywce, jak i tak nie dasz rady podbić z niej wystarczająco kaloryczności. Musiałbyś pochłaniać z paczkę na tydzień, taniej wyjdzie ryż.
Trening bez nóg, to jak seks bez orgazmu.
...
Napisał(a)
Zobaczymy, wezmę do siebie wasze zdanie, bd trzymał kalorie na poziomie 3000/4000
...
Napisał(a)
miedzy 3000 a 4000 kcal to jest spora roznica,okolo 3400 bedzie wg mnie ok.
Poza tym wazny jest rozklad. BTW
Poza tym wazny jest rozklad. BTW
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!