Witam. Mam kilka pytań odnośnie ilości serii, otóż to poczynając od początkó mych treningów czyli jakieś 2,5 roku wstecz zawsze wykonywałem 4 serie, w pewnym momencie wystąpiła stagnacja, 0 jakiegokolwiek przyrostu, myślę że dieta w miarę możliwości jest ok...myślicie że po wprowadzeniu 3 serii w ćwiczeniu nabiore masy mięsniowej bez zbędnego odkładania się tłuszczu, może jakieś aeroby do tego, co wy na to??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Witaj chętnie pomogę, ale daj
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe.
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś do tego treingu diete-czy stosowałes?
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś do tego treingu diete-czy stosowałes?
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
No widzę że pojawił się ktoś kompetentny,...
Od początku tego roku jadę treningiem weidera...
tzn.
Trening A
Klatka - Wyciskanie na płaskiej (4x12-6) PROG
- Skos ze sztangą (4x12-6) PROG
- rozpiętki (4x12-10)
Barki - wyciskanie sztangi zza karku (4x12-8)PROG
- unoszenie sztangielek bokiem stojąc (4x12-10)
Triceps - Wyciskanie w wąskim chwycie sztangi łamanej (4x12-8)
- ściąganie linek wyciągu górnego (4x12-8)
- pompki na poręczach (4x15-10)
Brzuch - ok 3 serie ćwiczenia dobieram sam, coś na wzór aerobicznej szóstkiw ejdera tylko po mojemu...
Łydki - wspięcia na palce ze sztangą na barkach
Dzień B
Nogi - Przysiad ze sztangą (4x12-4)
Prostowanie nóg w kolanach na maszynie siedząć (4x12-10)
Grzbiet - Podciąganie na drążku w szerokim uchwycie (4xMax)
- podciąganie sztangi w opadzie tułowia (4x12-10)
- Szrugsy z esztangielkami (4x12-8)
Tył barków - unoszenie sztangielek bokiem siedzać w opadzie tuowia (4x12-10)
Biceps - unoszenie przedramion ze sztangą w opadzie tułowia 4x12-8 PROG
- Unoszenie sztangielek z supinacją nadgarstka stojąc 4x12-8)
- prostowanie za sztangielką na kolania 4x10
Brzuch - to samo co dzień A.
... Jest to trenig którym jadę od początku tego roku...w szasadzie nigdy nierobiłem przerw w ćwiczeniach dłuższych niż 1 tydzień...
Zastanawia mnie czemu nierosną mi wogóle ręce ( obwód ramienia 39..już tak od dłuższego szczu, a w klacie jakby iebyo 118...
Dieta w miarę mozliwosci jest utzrymywana ale bywają też takie dni, jak p. zjazd w szkole ze chodzi sie cały dzien głodnym więc tu jest kicha...staram sie poprostu pewnych rzeczy unikac...jem 2 torebki ryzu dziennie z piersią kurczaka, po każdym treningu 5 kurzych białek, do tego jakies owoce przez cały dzien, na śniadanie jajecznic z 4 jajek, 0 odżywek, czasem kreatyna ale juz dawno niebrałem, teraz tylko witaminy typu multitabs...najbardziej zależy mi na masie o jak najlepszej definicji oraz gęstości....Napisałem w planie treningowym że na ręce wykonuję 4 serie w każdymcwiczeniu bo tak ćwicze=yłem do niedawna, zmieniłem to na 3 serie..ale jeszcze zawsczesnie na efekty, interesuje mnie tez to czy zamieniac ćwiczenia po np. 2 miesiącahc treningu czy np. w poniedziałki inaczej ćwiczyć np. biceps i w czwartek tez inaczej, np. zmieniając jakieś cwiczenie. prosze o odpowiedź.
Od początku tego roku jadę treningiem weidera...
tzn.
Trening A
Klatka - Wyciskanie na płaskiej (4x12-6) PROG
- Skos ze sztangą (4x12-6) PROG
- rozpiętki (4x12-10)
Barki - wyciskanie sztangi zza karku (4x12-8)PROG
- unoszenie sztangielek bokiem stojąc (4x12-10)
Triceps - Wyciskanie w wąskim chwycie sztangi łamanej (4x12-8)
- ściąganie linek wyciągu górnego (4x12-8)
- pompki na poręczach (4x15-10)
Brzuch - ok 3 serie ćwiczenia dobieram sam, coś na wzór aerobicznej szóstkiw ejdera tylko po mojemu...
Łydki - wspięcia na palce ze sztangą na barkach
Dzień B
Nogi - Przysiad ze sztangą (4x12-4)
Prostowanie nóg w kolanach na maszynie siedząć (4x12-10)
Grzbiet - Podciąganie na drążku w szerokim uchwycie (4xMax)
- podciąganie sztangi w opadzie tułowia (4x12-10)
- Szrugsy z esztangielkami (4x12-8)
Tył barków - unoszenie sztangielek bokiem siedzać w opadzie tuowia (4x12-10)
Biceps - unoszenie przedramion ze sztangą w opadzie tułowia 4x12-8 PROG
- Unoszenie sztangielek z supinacją nadgarstka stojąc 4x12-8)
- prostowanie za sztangielką na kolania 4x10
Brzuch - to samo co dzień A.
... Jest to trenig którym jadę od początku tego roku...w szasadzie nigdy nierobiłem przerw w ćwiczeniach dłuższych niż 1 tydzień...
Zastanawia mnie czemu nierosną mi wogóle ręce ( obwód ramienia 39..już tak od dłuższego szczu, a w klacie jakby iebyo 118...
Dieta w miarę mozliwosci jest utzrymywana ale bywają też takie dni, jak p. zjazd w szkole ze chodzi sie cały dzien głodnym więc tu jest kicha...staram sie poprostu pewnych rzeczy unikac...jem 2 torebki ryzu dziennie z piersią kurczaka, po każdym treningu 5 kurzych białek, do tego jakies owoce przez cały dzien, na śniadanie jajecznic z 4 jajek, 0 odżywek, czasem kreatyna ale juz dawno niebrałem, teraz tylko witaminy typu multitabs...najbardziej zależy mi na masie o jak najlepszej definicji oraz gęstości....Napisałem w planie treningowym że na ręce wykonuję 4 serie w każdymcwiczeniu bo tak ćwicze=yłem do niedawna, zmieniłem to na 3 serie..ale jeszcze zawsczesnie na efekty, interesuje mnie tez to czy zamieniac ćwiczenia po np. 2 miesiącahc treningu czy np. w poniedziałki inaczej ćwiczyć np. biceps i w czwartek tez inaczej, np. zmieniając jakieś cwiczenie. prosze o odpowiedź.
...
Napisał(a)
Przypomnij mi się - postaram się pomóc
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Moim celem jest masa no wiadomo że jak najlepszej jakości. Jeżeli chodzi o czas to jestem w stanie na trening poświęcać naprawde duz czasu..na tygodniu bo co 2 weekend szkoła, to i diety sie niezachowa i wogóle...trenuje na silowni gdzie powiedzmy jest wszystko ze sprzetu podtsawowego czyli sztangi, stojaki, ławka, wyciag górny, drązek..itd...
...
Napisał(a)
Trenuj systemem:
1 - dzień I
2 - Dzień II
3 - w
4 - Dzień III
5 - Dzień IV
6 - w
7 - od nowa
1 - dzień I
2 - Dzień II
3 - w
4 - Dzień III
5 - Dzień IV
6 - w
7 - od nowa
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!