a nie zrobilem jednak :)
...
Napisał(a)
ale sprawdzalem jak sie robi kilka cwiczen wczoraj. jakby bylo to w seriach i dluzsze czasy trzymania to uwazam, ze bylby to bardzo dobry trening..
...
Napisał(a)
Martwym ciągiem z odpowiednio dobranym ciężarem, bez szarpania. Wzmocnisz odpowiednio kręgosłup, a nie go osłabisz. Najważniejsza jest technika.
Trening bez nóg, to jak seks bez orgazmu.
...
Napisał(a)
Kurna, nie kręgosłup. Tylko mięśnie go stabilizujące. Lepiej idę spać. ;d
Trening bez nóg, to jak seks bez orgazmu.
...
Napisał(a)
Spokojnie :) Zaczynam dopiero trening początkującego domatora,do martwego ciągu jeszcze mi nieco brak^^ A jak z ćwiczeniami zastępczymi podciąganie bezpiecznymi dla kręgosłupa ? Nie ma takich ;/ ? Posiadam : Ławkę (do brzuszków,ale kładę ją na łóżko i jest prosta) i 2 gryfy krótkie oraz 20 kg obciążenia). Nie da się z tego nic skombinować ?
...
Napisał(a)
Unoszenie tulowia w lezeniu na brzuchu, mozesz sie klasc na jakims podwyzszeniu. Na poczatku mozesz robic martwy z tym obciazeniem co Masz, ale na dlugo to nie wystarczy, albo juz jest za malo.. Pilnujac techniki nic sie z kregoslupem nie stanie.
Co do kregoslupa mozesz robic:
Podciaganie
Unoszenie tulowia w lezenu na brzuchu
Unoszenie nog w zwisie na drazku
Spiecia ze skretem(probujesz dotknac kolana po skosie)
Spiecia
Miesnie stabilizacyjne beda wytrzymalsze po paru treningach i kregoslup bdzie bardzij chroniony.
Co do kregoslupa mozesz robic:
Podciaganie
Unoszenie tulowia w lezenu na brzuchu
Unoszenie nog w zwisie na drazku
Spiecia ze skretem(probujesz dotknac kolana po skosie)
Spiecia
Miesnie stabilizacyjne beda wytrzymalsze po paru treningach i kregoslup bdzie bardzij chroniony.
...
Napisał(a)
Dzięki wielkie :) Napisałem też w innym dziale : https://www.sfd.pl/Intensywne_ćwiczenia_a_odpowiednia_dieta.-t888025.html
...
Napisał(a)
Zapominam ze Enter to nie nowy akapit ;/ Miałbyś jakieś porady odnośnie tamtego tematu ? Możesz je umieścić i tutaj i tam. PS: nie wiem jak wysyła się tutaj wiadomości PRV ;/
...
Napisał(a)
wchodzisz na profil i tam Masz wysylanie wiadomosci. a jak ktos napisze to widzisz je na samej grze obok nicku, edycji konta, obojetnie jna jakiej stronie jestes, jest zawsze na gorze, na czarnympasku.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!