Szacuny
5
Napisanych postów
773
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6662
Witam post głuwnie kieruje do mawashiego ale poczytam tez inne opinie .
Otóż stosowałem ten plan przez 4 tyg (2 cwiczenia 3 serie po 15 powt)
Mialem takie wymiary :
Lewe ramie - 36 prawe - 36
teraz ma lewe 37,2 prawe nadal 36 ! Dodam że jestem prawo reczny i że po każdym treningu mam zakwasy na bicepsie (stosujac kilka ćwiczen nie miałem nigdy zakwasów) owe zakwasy sa tylko na lewej rece ! prawa jest dosc silniejsza i nie meczy sie praktycznie podczas treningu .
Nie bardzo wiem jak sobie poradzic z tym problemem . Dołożyc ciezar na prawa strone ?
Szacuny
5
Napisanych postów
773
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6662
dobrze bo mierze co dzien (prowadze dziennik) i napewno pomiary sa si. pozatm nawet kolesie mowia ze jak mialem lewa lape do dupy to teraz jest lepiej zrobiona niz prawa !
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
200
Ja miałem podobny problem, tyle że u mnie żaden z bicepsow nie chciał rosnąć. Podejrzewałem stagnację. Zrobiłem sobie 2 tygodnie przerwy od treningów. Po przerwie przez 2 tygodnie robiłem trening dla początkujących i znów zacząłem trenować z większą intensywnością i to przyniosło efekt- bicepsy znów zaczęły się powiększać.
Szacuny
42
Napisanych postów
3913
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25673
Albo zła technika, może nie spinałeś jednego mięśnia i bardziej się przykładałeś do lewego bicepsa i teraz to widać. Może próbowałes dociskać bardziej do lewej ręki, albo tylko w niej spinałeś mięsień w końcowej fazie ćwiczenia.
Szacuny
5
Napisanych postów
773
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6662
własnie też tak myślałem ale jak by na to nie patrzeć technika taka sama tylko w koncowej fazie seri lewą reką wymuszałem (nie miałem juz siły) a prawą robiłem nadal poprawnie