WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pomocy :)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 964

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 37 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 82
Witam. Mam 25 lat jestem szczupła kobieta. Wzrostu mam 169 a ważę tylko 49kg. Potrzebuję przytyć tak z 5kg bo wszystko jest za duże :(. Mam bardzo szybka przemianę materi i nie wiem od jakiej kaloryczności zacząć. Czy ktoś pomoże mi odpowiedzieć na pytanie jaki przyjąć stosunek wegli białek i tłuszczy.?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29753 Napisanych postów 27256 Wiek 34 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 384610
zacznij od policzenia zapotrzebowania
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczyć-t276436.html
trenujesz siłowo?
jak policzysz to dodajesz 200kcal i ustalasz 2g białka na kg masy ciała, 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała a reszta węglowodany

Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-05-15 17:07:52
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 37 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 82
Nie uprawiam sportu. Jestem ektomorfikiem. Moje zapotrzebowanie wynosi ponoć 220 kcal. Z tego wychodzi ze powinnam jeść 414g wegli. Czy to dobrze i czy to jest możliwe? Aktualnie nie jem ich prawie wcale. Głównie białka i tłuszcze :(
...
Napisał(a)
Początkujący
Przepraszam 2200kcal
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11203 Napisanych postów 52089 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
No jak tyle wyszło z kalkulatora to tak zrób. Spożywaj tyle kcal i obserwuj ciało . Jak w ciągu 2tyg waga nic nie ruszy do przodu to dodaj ok 200kcal
...
Napisał(a)
Początkujący
Ale chodzi mi o te wegle. Jak dostarczyć tak duzo z jedzenia. Co polecasz jeść?
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11203 Napisanych postów 52089 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Ziemniaki, ryż, owoce, makaron, płatki ryżowe, płatki owsiane. Wiele można by wymieniać
...
Napisał(a)
Początkujący
Tyle to wiem tylko jak to łączyć żeby miało smak :/
...
Napisał(a)
Ekspert
Z czym chcesz. Płatki ryżowe fajnie smakują z odżywka białkowa, rodzynkami i wiórkami kokosowymi, płatki owsiane bo z bananem i miodem, no a z resztą coś wymyślisz napewno
1
...
Napisał(a)
Początkujący
Dzięki za pomoc mam nadzieję że coś ruszy
...
Napisał(a)
Ekspert
Ruszy! Wystarczą chęci i samodyscyplina ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy taka ilość kalorii będzie ok?

Następny temat

Ananas z puszki bez cukru

electro
Polecane artykuły