Witam!!
chcialabym zebyscie ocenili moj trening i diete i napisali czy jest ok. Jestem szczupla, przy 164 waze 51/2kg, jednak caly tluszcz odklada mi sie na posladkach i udach i mam w zwiazku z tym i pewnie tez przez to ze biore tabletki antykoncepcyjne, dosc duzy problem z cellulitem. Chcialabym chociaz w jakims stopniu pozbyc sie cellulitu, ujedrnic posladki i zwiekszyc miesnie w gornych czesciach ciala. Od jakiegos pol roku cwicze w domu (nie mam mozliwosci chodzenia na silownie) a jakos od miesiaca probuje trzymac diete(wyczytalam, ze najlepsza dieta na cellulit jesli bierze sie tabletki anty to dieta wysokobialkowa i niskotluszczowa). Narazie wyglada to tak:
Trening:
poniedzialek:
32min- wskakiwanie na schodek(szybkie tempo, wlasciwie trucht, co tydzien zwiekszam o 2min)
brzuch- 3 serie po 32spiecia(zwiekszam ilosc co kazdy trening o 2spiecia)
wtorek: (we wszystkich cwiczeniach zwiekszam ilosc powt o 2 co trening)
wykroki- 3 serie po 18
przysiady - 3 serie po 18
wymachy nog w tyl w kleczeniu- 3x30
wyciskanie sztangielek w lezeniu -2,5kg po 7 razy
wyciskanie sztangielek na barki - 2,5 kg po7 razy
uginanie ramion na biceps - 2,5kg 7razy (te cwiczenia na gore zwiekszam o 1powt co tydzien ale ciezko :/ )
sroda:to samo co w poniedzialek
czwartek:to samo co we wtorek ale czesciowo inne cw, np zamiast wymachow w tyl wymachy w bok
piatek: to samo co sr i pon
---------------------------------------
Dieta: zapotrzebowanie kaloryczne mam wyliczone-wychodzi to jakies 1300kcal i tyle w przyblizeniu zjadam( dieta przykladowa czasami zamieniam jakies posilki ale generalnie trzymam sie schematu, jem duzo bialka i malo tluszczy)
1:Mleko
Płatki ryzowe
2:Jogurt naturalny
Banan - tylko po treningu, jesli jakies inne owoce to cytrusy
3:Mięso z piersi kurczaka/chuda wolowina
Makaron/ryz/kasza
Warzywa- najczesciej brokuly,pomidor, salata,staram sie jesc warzywa o niskim ig
4:Syntrax Nectar
Mleko
5:Serek twarogowy ziarnisty/jajka bez zoltka
Szynka z indyka/tunczyk/makrela
pomidor,ogorek
Do tego koks czyli inneov na cellulit, zielona herbata, duzo wody
Oprocz tego stosuje kremy, zimny prysznic na nogi
---------------------------
Tak to wyglada, napiszcie czy macie jakies uwagi, czy ma to wogole sens? ide w dobrym kierunku?? Bo widze postepy jedynie w jedrnosci i ksztalcie a nie w cellulicie i zastanawiam sie czy robie cos zle czy to wina tabletek.
Czy powinnam cos wiecej robic na brzuch(cos co nie obciaza kregoslupa bo mam z nim problem :/) i na ramiona bo tu wogole nie widze postepow a chcialabym miec drabinke
i wielkie lapki
Z gory dziekuje za pomoc i wszelkie sugestie!!!
chcialabym zebyscie ocenili moj trening i diete i napisali czy jest ok. Jestem szczupla, przy 164 waze 51/2kg, jednak caly tluszcz odklada mi sie na posladkach i udach i mam w zwiazku z tym i pewnie tez przez to ze biore tabletki antykoncepcyjne, dosc duzy problem z cellulitem. Chcialabym chociaz w jakims stopniu pozbyc sie cellulitu, ujedrnic posladki i zwiekszyc miesnie w gornych czesciach ciala. Od jakiegos pol roku cwicze w domu (nie mam mozliwosci chodzenia na silownie) a jakos od miesiaca probuje trzymac diete(wyczytalam, ze najlepsza dieta na cellulit jesli bierze sie tabletki anty to dieta wysokobialkowa i niskotluszczowa). Narazie wyglada to tak:
Trening:
poniedzialek:
32min- wskakiwanie na schodek(szybkie tempo, wlasciwie trucht, co tydzien zwiekszam o 2min)
brzuch- 3 serie po 32spiecia(zwiekszam ilosc co kazdy trening o 2spiecia)
wtorek: (we wszystkich cwiczeniach zwiekszam ilosc powt o 2 co trening)
wykroki- 3 serie po 18
przysiady - 3 serie po 18
wymachy nog w tyl w kleczeniu- 3x30
wyciskanie sztangielek w lezeniu -2,5kg po 7 razy

wyciskanie sztangielek na barki - 2,5 kg po7 razy
uginanie ramion na biceps - 2,5kg 7razy (te cwiczenia na gore zwiekszam o 1powt co tydzien ale ciezko :/ )
sroda:to samo co w poniedzialek
czwartek:to samo co we wtorek ale czesciowo inne cw, np zamiast wymachow w tyl wymachy w bok
piatek: to samo co sr i pon
---------------------------------------
Dieta: zapotrzebowanie kaloryczne mam wyliczone-wychodzi to jakies 1300kcal i tyle w przyblizeniu zjadam( dieta przykladowa czasami zamieniam jakies posilki ale generalnie trzymam sie schematu, jem duzo bialka i malo tluszczy)
1:Mleko
Płatki ryzowe
2:Jogurt naturalny
Banan - tylko po treningu, jesli jakies inne owoce to cytrusy
3:Mięso z piersi kurczaka/chuda wolowina
Makaron/ryz/kasza
Warzywa- najczesciej brokuly,pomidor, salata,staram sie jesc warzywa o niskim ig
4:Syntrax Nectar
Mleko
5:Serek twarogowy ziarnisty/jajka bez zoltka
Szynka z indyka/tunczyk/makrela
pomidor,ogorek
Do tego koks czyli inneov na cellulit, zielona herbata, duzo wody
Oprocz tego stosuje kremy, zimny prysznic na nogi
---------------------------
Tak to wyglada, napiszcie czy macie jakies uwagi, czy ma to wogole sens? ide w dobrym kierunku?? Bo widze postepy jedynie w jedrnosci i ksztalcie a nie w cellulicie i zastanawiam sie czy robie cos zle czy to wina tabletek.
Czy powinnam cos wiecej robic na brzuch(cos co nie obciaza kregoslupa bo mam z nim problem :/) i na ramiona bo tu wogole nie widze postepow a chcialabym miec drabinke

Z gory dziekuje za pomoc i wszelkie sugestie!!!