Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pojedyncze pytania

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3683

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 15094 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 101723
oraz zaloz osobny temat, jesli juz
bo tu mialy byc pojedyncze, krotkie pytania
a poprawa calej diety to dluga dyskusja, na osobny temat

"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 775 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 22704
Mam takie pytanie czy chcac sie zredukowac/ wyrzeźbic mozna w diecie uwzględnic jakies owoce czy raczej jest to nie dobre ??? Cukier porsty czy cos odp tylko rzeczowo
pozdro

http://www.sfd.pl/Cineko/dziennik/_no_to_leeecimy-t598458.html#post3 / dziennik treningowy

"Bez woli przygotowania, nie ma woli zwycięstwa"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 365
1). Przy diecie redukcyjnej ludzie na kolacje (ostatni posiłek) polecają twaróg. Czy można zastąpić twaróg serkiem wiejskim? Bo gdzieś wyczytałam, że nie powinno się serka wiejskiego jeść na kolację.

2). Po obliczeniu wszystkich parametrów, ustaleniu diety w praktyce okazało się, że te ilości jedzenia są dla mnie zbyt duże. Po każdym posiłku jestem baaaardzo najedzona, a czasem nawet nie mam ochoty jeść. Co zrobić? Zmniejszyć ilość, ominąć któryś z posiłków, czy np zmniejszyć tylko ilość węglowodanów? (dieta redukcyjna)

Zmieniony przez - Be. w dniu 2008-11-03 19:11:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 632 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15595
1). Przy diecie redukcyjnej ludzie na kolacje (ostatni posiłek) polecają twaróg. Czy można zastąpić twaróg serkiem wiejskim? Bo gdzieś wyczytałam, że nie powinno się serka wiejskiego jeść na kolację.

Lepiej twaróg chudy z oliwą/olejem lnianym, etc. lub ewentualnie półtłusty. Serek wiejski jest w "śmietance" a to kiepskie kalorie

2). Po obliczeniu wszystkich parametrów, ustaleniu diety w praktyce okazało się, że te ilości jedzenia są dla mnie zbyt duże. Po każdym posiłku jestem baaaardzo najedzona, a czasem nawet nie mam ochoty jeść. Co zrobić? Zmniejszyć ilość, ominąć któryś z posiłków, czy np zmniejszyć tylko ilość węglowodanów? (dieta redukcyjna)

Jesli dieta jest ustalona z minusem i sytuacja j.w. wtedy:
- podzielić posiłki na mniejsze porcje i zamiast 6 mieć np. 8.
- miksować (płynne szybciej "wchodzą")
- można uciąć węgle, ale jeśli są rezultaty diety to lepiej poczekać na stagnacje i wtedy

lifting weights, killing bears and eating whole eggs...

Blog: Lifting gets me High
http://www.sfd.pl/-t450694.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 15094 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 101723
jak kolega wyzej +
moze troche blonnika dorzucic, warzyw? na redukcji jak znalazl, a przez obciecie kcal i ww moze troche go brakowac

"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2489 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 47752
Witam, odświeżę temat.

Po redukcji mam zamiar od razu wskoczyć na masę, dodać drastycznie z dnia na dzień kcal, czy stopniowo zwiększać ? Jak organizm reaguje na takie nagłe zwiększenie kcal w szczególności z węglowodanów ?

>> JUICE IRELAND TEAM <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 157 Napisanych postów 2977 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68706
ema mam pytanko jak dorzuce do twarogu na kolacje godzine przed snem lyzke masla orzechowego nie bedzie to zly pomysl ?? chodzi mi o weglowodany i kalorie zawarte w masle orzechowym (1 lyzka) ? czy raczej odpada te maslo orzechowe ?

"No explanation needed.. 2018 will be nothing but HUGE .."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1807 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 12829
SpAiro_, w ostatnim okresie takze skonczylem redukcje i przezucilem sie na mase, daj na pierwszy tydzien-2 bilans na 0.

jak jedna mala lyzka to nic sie nie stanie, zalezy jakie to maslo orzechowe, ile cukru i orzechow. najlepiej jak sam sobie takie maslo przyrządzisz z orzechow, to nawet bedzie korzystnie dla ciebie i dla diety

Hard work has a reward. More hard work.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 138 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6202
Mam zapytanie: ile g dać białka na kgmc żeby masa bardzo nie spadała? Kolega zalecał mi nawet 3g, w mojej diecie wychodzi ok 1,5-2g białka zależnie od dnia. Chodzę 3 razy w tyg na siłownie i 3 razy w tygodniu jeżdze ok 90 minut na rowerze. Czy posiłek przed treningowy wpływa jakoś sensownie na katabolizm czy warto zjeść porządny potreningowy?

hej ho hej ho martwy by sie robiło

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1807 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 12829
2-2,5 bedzie ok, nie przekraczalbym tej dawki .

skup sie na odpowiednim rozlozeniu posilkow i ich kalorycznosci, po treningu bezp musi byc ww prosty, np. banan+bialko, na noc twarog lub bialko +oliwa, okolotreningowo ryba/kurczak/tunczyk+ryz brazowy

Hard work has a reward. More hard work.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Start na siłowni

Następny temat

Typowa mania kobiet ...

Spalanie
Polecane artykuły