kilka info
- nie ma juz optimum usa , jest tylko Irlandia, ponieważ s ka z Irlandii wykupiła wszystkie prawa do optimum, wiec nawet jesli optimum jest sprzedawane w usa to jest własnością i produktem irlandzkiej s ki
- smaki sa mało wyraziste (jakby rozwodnione) od kilku lat (jast tak od kilku lat od kiedy optimum jest produkowane w Irlandii)
- nie ma podróbek
optimum whey ( mowa o wersji irlandzkiej)
- og produkt mocno wypromowany (jak i cala marka) poprzez bodybuilding.com , co tez nie jest dziwne ze Irlandzycy kupili optimum , poniewaz wiele jeszcze lat beda mogli jechac na opinii tej marki
mc
ps
co do rozpuszczalnosci
zalezy ona od twardosci wody (im twardsza tym trudniej sie produkt rozpuszcza i moga byc grudki)
zalezy od temp wody (im nizsza tym tez produkt sie slabo rozpuszcza
smaki : intensywny aromat (smak) o wiel szybciej sie "przejada" niz malo intensywny , daltego tez wielu producentow idzie w kierunku lekkich smakow (opitimum juz w tym przegina - oszczednie daja sladowe ilosci aromatow)dzieki temu nawet ten sam smak stosowany przez dlugi okres nie 'przeje sie " tak samo szybko jak intensywny
wazna sprawa : jesli produkt zawiera enyzmy trawienne miom zdaniem wielkie prawodpodobienstwo ze powstal na bazie surowca nizkiej jakosci