Witam!!
Proszę o ocenę tego planu treningowego!!
Szczerze przyznam się, iż mam lekki kłopot, co będzie po tych sześciu tygodniach!! I tu moje pytanie czy wystarczy zwiększyć liczbę dni treningowych do 4?? I jeszcze jedno!! Dodatkowo raz w tygodniu przewidziany jest basen-1 godzina. Chciałbym gdzieś jeszcze umiejętnie wkleić niezastąpione bieganie-Proszę o pomoc również w tej kwestii!!
Moja dziewczyna nigdy nie miała nic wspólnego ze sportem(hehe) chciałaby zrzucić około 5 kilogramów!! Najbardziej zależy jej na udach pośladkach i brzuchu, co, do którego myślałem o szóstce Weidera, ale obawiam się ze będzie dla niej za ciężka?? Co o tym myślicie?? Może po prostu wystarczy plan(autorstwa Michaila) przedstawiony powyżej??
1.Wspięcia na palce stojąc (jednonóż lub obunóż)-gruba podkładka pod palce (+EWENTUALNE OBCIĄZENIE W POSTACI LEKKIEGO HANTLA W DŁONI-PO TEJ SAMEJ STRONIE, CO TRENOWANA NOGA)-m. łydek
2.Przysiad wykroczny - m. czworogłowe ud
3.Zginanie nogi z krążkiem na pasku zawieszonym do kostki-stojąc na podwyższeniu-m. Dwugłowe ud
4.Odwodzenie (wykopy) obciążonej nogi w tył stojąc (krążek przy kostce lub specjalne obciążniki-opaski)-m. pośladkowe i dwugłowe ud
5.Odwodzenie obciążonej nogi w bok stojąc (krążek przy kostce lub specjalne obciążniki-opaski)-m. pośladkowe, odwodziciele
6.Przywodzenie obciążonej nogi do wewnątrz stojąc (krążek przy kostce lub specjalne obciążniki-opaski)-m. przywodziciele ud
7.Wiosłowanie w opadzie jednorącz hantlem - m. Górnego grzbietu
8.Unoszenie tułowia z leżenia przodem - tzw. Kołyska-m. Prostowniki grzbietu
9.Uginanie naprzemianstronne lub oburącz ramion z hantlami -m. dwugłowe ramion-bicepsy
10.Unoszenie bokiem w górę sztangielek-boczne aktony m. naramiennych
11.Wyciskanie sztangielek leżąc na ławce skośnej -m. klatki piersiowej
12.Prostowanie przedramienia zza głowy ze sztangielką- m. trójgłowe ramion - Tricepsy
13.Spinanie brzucha w leżeniu z nogami na podwyższeniu - m. proste brzucha
14.Skręty tułowia z gryfem lub kijem od szczotki na karku - m. skośne brzucha
Tydzień pierwszy- 3x w tygodniu 1 obwód.
Tydzień drugi -3x w tygodniu 2 obwody.
Tydzień trzeci -3x w tygodniu 3 obwody.
Tydzień czwarty-3x w tygodniu 3 obwody.
Tydzień piąty - 3x w tygodniu 4 obwody.
Tydzień szósty- 3x w tygodniu 4 obwody.
Proszę o ocenę tego planu treningowego!!
Szczerze przyznam się, iż mam lekki kłopot, co będzie po tych sześciu tygodniach!! I tu moje pytanie czy wystarczy zwiększyć liczbę dni treningowych do 4?? I jeszcze jedno!! Dodatkowo raz w tygodniu przewidziany jest basen-1 godzina. Chciałbym gdzieś jeszcze umiejętnie wkleić niezastąpione bieganie-Proszę o pomoc również w tej kwestii!!
Moja dziewczyna nigdy nie miała nic wspólnego ze sportem(hehe) chciałaby zrzucić około 5 kilogramów!! Najbardziej zależy jej na udach pośladkach i brzuchu, co, do którego myślałem o szóstce Weidera, ale obawiam się ze będzie dla niej za ciężka?? Co o tym myślicie?? Może po prostu wystarczy plan(autorstwa Michaila) przedstawiony powyżej??
1.Wspięcia na palce stojąc (jednonóż lub obunóż)-gruba podkładka pod palce (+EWENTUALNE OBCIĄZENIE W POSTACI LEKKIEGO HANTLA W DŁONI-PO TEJ SAMEJ STRONIE, CO TRENOWANA NOGA)-m. łydek
2.Przysiad wykroczny - m. czworogłowe ud
3.Zginanie nogi z krążkiem na pasku zawieszonym do kostki-stojąc na podwyższeniu-m. Dwugłowe ud
4.Odwodzenie (wykopy) obciążonej nogi w tył stojąc (krążek przy kostce lub specjalne obciążniki-opaski)-m. pośladkowe i dwugłowe ud
5.Odwodzenie obciążonej nogi w bok stojąc (krążek przy kostce lub specjalne obciążniki-opaski)-m. pośladkowe, odwodziciele
6.Przywodzenie obciążonej nogi do wewnątrz stojąc (krążek przy kostce lub specjalne obciążniki-opaski)-m. przywodziciele ud
7.Wiosłowanie w opadzie jednorącz hantlem - m. Górnego grzbietu
8.Unoszenie tułowia z leżenia przodem - tzw. Kołyska-m. Prostowniki grzbietu
9.Uginanie naprzemianstronne lub oburącz ramion z hantlami -m. dwugłowe ramion-bicepsy
10.Unoszenie bokiem w górę sztangielek-boczne aktony m. naramiennych
11.Wyciskanie sztangielek leżąc na ławce skośnej -m. klatki piersiowej
12.Prostowanie przedramienia zza głowy ze sztangielką- m. trójgłowe ramion - Tricepsy
13.Spinanie brzucha w leżeniu z nogami na podwyższeniu - m. proste brzucha
14.Skręty tułowia z gryfem lub kijem od szczotki na karku - m. skośne brzucha
Tydzień pierwszy- 3x w tygodniu 1 obwód.
Tydzień drugi -3x w tygodniu 2 obwody.
Tydzień trzeci -3x w tygodniu 3 obwody.
Tydzień czwarty-3x w tygodniu 3 obwody.
Tydzień piąty - 3x w tygodniu 4 obwody.
Tydzień szósty- 3x w tygodniu 4 obwody.