Szacuny
27
Napisanych postów
1775
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
28109
Ogolnie z wytloczkow jest bee. Ale... pamietam jak bylem maly to wlasnie dokladnie ta oliwa stala u mnie w kuchni nawet w identycznym opakowaniu Az sie rozczulilem. Ale wracajac do tematu nadal zyje wiec trujaca nie jest
Szacuny
2
Napisanych postów
1866
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
25068
Nie wiem jedynie dlaczego oliwa z pierwszego tłoczenia jest zdrowsza "lepsza" niz ta z wytłoków. Nie znalazłem nigdzie ionfo4rmacji na ten temat. Może wy wiecie dlaczego?
Szacuny
116
Napisanych postów
11455
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
83143
No to chyba logiczne że cos jest gorsze jak jest dwa razy obrabiane.To tak jakbys zrobił sobie kawe i wypił ja a potem te fusy zalał znowu wrzatkiem,to juz nie to samo.W biedronce jest oliwa Extra Vergine za 16zł 750 ml
Szacuny
7
Napisanych postów
847
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
12430
Ta którą kupiłeś jest rafinowana to znaczy że jest tłoczona na gorąco. Jedyne słuszne rozwiązanie to kupić extra vergine a tą możesz użyć od czasu do czasu do krótkiego smażenia i wszystko jasne. Nie popijaj jej ani nie dodawaj to sałatek bo to błąd:) Pozdro
Szacuny
97
Napisanych postów
2782
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15058
A ja ostatnio kupilem tylko i wylacznie do salatek oliwe z aromatem trufli... bardzo dobra niestety cena dosyc wysoka - w zlotowkach jakies 10 PLN za 125 ml.
Szacuny
2
Napisanych postów
1866
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
25068
"OLIWA Z WYTŁOKÓWOLIWEK jest oliwą z wytłoków oliwnych z dodatkiem oliwy otrzymanej bezposrednio z oliwek <Ekstra oliwa z puerwszego tłoczenia na zimno> co wzbogaca jej delikatny smak i zapach...."
Jest napisane, że została wytworzona z oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno...
Ale mniejsza o to, będę pił extra vergine a na tej będę smażył
Zmieniony przez - ramboszcza w dniu 2007-01-25 13:54:24