Wiele osób siedzących na kanapie lub grających w gry na pleju budzi się po latach nieróbstwa i zadaje sobie pytanie-,,Czy nie za póżno na boks(i inne sporty)ponieważ mam X lat,,
Kazdy z nas oglądający gale boksu , mma , k1 ekscytuje się zawodnikami którzy coś w życiu osiągneli .
Coś rusza nasze serca i w głębi duszy żałujemy że to nie my akurat podnosimy pas wgi ciężkiej albo puchar po zaciętej i krwawej walce.
Po takim szoku , mówimy sobie,,Kurde nie ma wała trzeba coś zrobić z tym,,
ale po chwili radości -,,? Kurde ale ja mam X lat i już nie da rady...(załamka)
I chyba takie coś każdy przechodził,kalkulował swoje lata i odrazu się poddawał,a to jest najgorsze,w takim momencie trzeba się zaprzeć bo w końcu nikt nas nie będzie zmuszać do niczego i to my mamy złapać życie za rogi .
oto przykłady ludzi którzy nie kalkulowali i choć póżno zaczęli to odnoszą sukcesy;
((((((Agnieszka Wieszczek (zapasy)
---------Ile trzeba trenować, by stanąć na olimpijskim podium? W jej przypadku 7 lat, bo zapasy zaczęła uprawiać późno, w wieku 18 lat.))))
Mighty Mo(bokser,mma,K1) --zaczął w wieku 20 lat
Nikołaj Wałujew(boks)-zaczął w wieku 20 lat
Remy Bonjasky-W wieku 18 lat zapisał się do słynnego klubu Mejiro Gym w Amsterdamie, rozpoczynając treningi kick-boxingu i boksu tajskiego.
Mark Hunt-21 lat miał kiedy stoczył swoją pierwszą walkę a w wieku 20 lat dopiero zaczą trenować.
Ernesto Hoost-Sporty walki zaczął uprawiać w wieku 15 lat
Paweł Słowiński-W wieku 15 lat wyjechał wraz z matką i bratem do Australii. Osiedli w Adelajdzie, gdzie Paweł zetknął się po raz pierwszy z muay thai. Jego pierwszym trenerem został Alan Wong.
Stefan Leko-Kick-boxing trenuje od 17. roku życia
mnóstwo jest takich osób.
A więc nie zadawajcie pytań ,,Czy warto,czy nie za póżno,czy się opłaca,,
Tylko weż się w garść i zacznij działać,a wiek- to się nie liczy
bo wyznacza tylko ile przeżyłeś a pomyśl ile jeszcze możesz przeżyć.
Ważniejsze od wieku jest -determinacja,wola walki i serce.
Kazdy z nas oglądający gale boksu , mma , k1 ekscytuje się zawodnikami którzy coś w życiu osiągneli .
Coś rusza nasze serca i w głębi duszy żałujemy że to nie my akurat podnosimy pas wgi ciężkiej albo puchar po zaciętej i krwawej walce.
Po takim szoku , mówimy sobie,,Kurde nie ma wała trzeba coś zrobić z tym,,
ale po chwili radości -,,? Kurde ale ja mam X lat i już nie da rady...(załamka)
I chyba takie coś każdy przechodził,kalkulował swoje lata i odrazu się poddawał,a to jest najgorsze,w takim momencie trzeba się zaprzeć bo w końcu nikt nas nie będzie zmuszać do niczego i to my mamy złapać życie za rogi .
oto przykłady ludzi którzy nie kalkulowali i choć póżno zaczęli to odnoszą sukcesy;
((((((Agnieszka Wieszczek (zapasy)
---------Ile trzeba trenować, by stanąć na olimpijskim podium? W jej przypadku 7 lat, bo zapasy zaczęła uprawiać późno, w wieku 18 lat.))))
Mighty Mo(bokser,mma,K1) --zaczął w wieku 20 lat
Nikołaj Wałujew(boks)-zaczął w wieku 20 lat
Remy Bonjasky-W wieku 18 lat zapisał się do słynnego klubu Mejiro Gym w Amsterdamie, rozpoczynając treningi kick-boxingu i boksu tajskiego.
Mark Hunt-21 lat miał kiedy stoczył swoją pierwszą walkę a w wieku 20 lat dopiero zaczą trenować.
Ernesto Hoost-Sporty walki zaczął uprawiać w wieku 15 lat
Paweł Słowiński-W wieku 15 lat wyjechał wraz z matką i bratem do Australii. Osiedli w Adelajdzie, gdzie Paweł zetknął się po raz pierwszy z muay thai. Jego pierwszym trenerem został Alan Wong.
Stefan Leko-Kick-boxing trenuje od 17. roku życia
mnóstwo jest takich osób.
A więc nie zadawajcie pytań ,,Czy warto,czy nie za póżno,czy się opłaca,,
Tylko weż się w garść i zacznij działać,a wiek- to się nie liczy
bo wyznacza tylko ile przeżyłeś a pomyśl ile jeszcze możesz przeżyć.
Ważniejsze od wieku jest -determinacja,wola walki i serce.
Jestem Szefem własnego życia