Szacuny
1
Napisanych postów
72
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
714
Wiatam !!! Mam 17 lat, trenuje od 6 lat piłke nożną, trenuje w klubie Slavia Ruda Śląska (obecnie IV LIGA ). Chciałem poprosić o to abyście mi podsuneli jakąś dobrą odżywkę lub suplement abym móg poprawić swoje wyniki w piłce !! Chce od sierpnia zacząć brać L-karnitynę nie wiem czy to dobry pomysł ???? Doradźcie i podsuńcie jakiś pomysł ??? Z góry wielkie dzięki !!!
Szacuny
1
Napisanych postów
72
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
714
Jaką dietę proponujesz ???? Właśnie nie chce zwiększyć wagi, raczej chciałbym troszke zrzucić :/ Jakie aminki łykać ???? Co z L-karnitytą ???? Jak myślicie ????
Szacuny
91
Napisanych postów
14530
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
62110
suplementacja w sportach wytrzymałościowych jest prawie zawsze podobna. Kreatyna 3-5g dziennie przez cały rok, bcaa 3-5g przed treningami lub meczami oraz hmb do kreatyny 2-3g dziennie.
kreatytne mozesz kupic vitalmax 900 lub 1200g - starczy na cały rok. bcaa i hmb Treca. wsyztsko dostaniesz na atleta.pl
Dieta - utrzymuj poziom białka 1,6-2g/ 1kg masy ciała, średnio z tłuszczem /0,6-0,8g/1kg masy ciała i średnią ilość węgli o ile masz szybką przmianę materii - 6g na 1kg masy ciała starczy. Dużo węglowodanów po treningach i meczach.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
kreatyna dobra sprawa , napewno nie przytyjesz spoko przeciez biegasz i ganiasz za piłką , bież i się nie martw o masę , to samo aminokwasy BCA , następne glutamina a L-karnityna przyda się jeżeli zaóważysz jakieś efekty w kilogramach ale raczej przy piłce to nie możliwe...