WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Nesska w drodze do uzyskania ładnie wyrzeźbionej sylwetki

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15717

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 307
Musze powiedziec ze tez jestem z siebie dumna a jak to zrobilam???

Odpowiednie odzywianie i cwiczenia. Aczkolwiek z tego jak na to teraz patrze to zmadrzalam i wiem, ze aby schudnac nie mozna sie glodzic, najwazniejsza jest wlasnie odpowiednia dieta tym bardziej ze dosc intensywnie cwicze. Cwiczyc zaczelam od 15 roku zycia poniewaz dojrzewajac tylam szybko (co prawda jadlam wtedy za dwoch) No i wtedy juz postanowilam cos z tym zrobic. Niestety w przeciagu tych 10 lat zdarzalo mi sie tyc i chudnac w zaleznosci od stresu szkolnego a pozniej zwiazanego z brakiem pracy.
Od 15 roku zycia sport stal sie moim hobby, w tej chwili nie wyobrazam sobie dnia bez wysilku sportowego. Fascynuje mnie fitness sylwetkowe i gimnastyczne. Kiedys zdarzalo mi sie cwiczyc po 3 godz dziennie teraz wiem ze to przesada, obecnie ograniczylam wysilek do 90 minut dziennie aczkolwiek trudno jest mi sie wyrobic. W ogole moim marzeniem bylo i nadal jest otwarcie wlasnego klubu fitness, ale na to trzeba naprawde duzo kosztow a ja nie moge sobie w tej chwili pozwolic na kolejne kredyty, byc moze kiedys mi sie uda.

Jezeli chodzi o diete to tak jak juz wspominalam na poczatku jadlam bardzo malo, za malo!!! wtedy nie zdawalam sobie sprawy ze aby chudnac trzeba jesc. Od dluzszego juz czasu nie jadam wieprzowiny i wolowiny, tylko biale mieso, pieczywa jadam bardzo malo, jak juz to ciemne, duzo warzyw, owoce ale w ograniczonych ilosciach (aczkolwiek uwielbiam i moglabym jesc same owoce), nabial (uwielbiam naturalne jogurty, kefiry, maslanki, biale sery) no i niestety musialam ograniczac slodycze a nawet calkowicie z nich zrezygnowac a ja wprost uwielbiam wypieki cukiernicze, lody, ciastka itd. itp. Zdarzaja mi sie oczywiscie dni w ktore jadam sobie slodyce ale zazwyczaj to jest raz na tydzien badz raz na dwa tygodnie ale wtedy naprawde dojadam slodyczy (pozniej latwiej mi rezygnowac w nastepnych dniach), wole tak niz kazdego dnia po trochu.

Jezeli chodzi o skore to wiadomo jedno kosztem drugiego. Biust zmalal mi z rozmieru 75E do 70C-70D, byl nadmiar skory wiadomo biust troche opadl ale odpowiednimi cwiczonkami doprowadzilam je do ladnego stanu, staly sie jedrniejsze i podniosly sie. No a inne partie ciala. Niestety wczesniej skora byla rozciagnieta i teraz jak mi ubylo tych 20kilo rozstepy staly sie bardziej widoczne, wiadomo, ze te ktore juz postaly trudno calkowicie usunac, jest to niestety niemozliwe, mozna tylko zmniejszyc ich widocznosc. Stosuje odpowiedni krem na rostepy i robie sobie naprzemienne zimne i cieple natryski. Fantastyczny zabieg ujedniajacy. Robie sobie tez pilling raz na tydzien. Wiadomo skora juz nie bedzie perfekcyjna po takiej utracie wagi ale mozna sprawic aby wygladala duzo lepiej. Mimo tego jednak wole siebie te 20 kilo mniejsza z tymi kilkoma niedoskonalosciami na ciele.

W tej chwili niestety zauwazylam ze stanelam w miejscu, waga ani drgnie, miesnie staja sie widoczne ale niepodoba mi sie brzuch i uda. Przyjaciel doradzil mi abym zwiekszyla ilosc kalorii w diecie bo byc moze zmniejszylam swoj metabolizm, albo powinnam zrobic diete na mase aby pozniej powrocic do swojego programu redukcjii i rzezby. Nie wiem zastanawiam sie nad tym boje sie przytyc!!! Nie chce stracic tego co juz osiagnelam.

Zaczelam nowy temat na ODZYWIANIU. Pytam o diete na mase dla siebie, o diete ktora umozliwilaby mi uzyskanie beztluszczowej masy miesniowej. Duzo czytam na ten temat ale troche sie w tym wszystkim pogubilam, takze bede czekala na rady, no i podejme wtedy decyzje co dalej.

Cieszy mnie, ze jest zainteresowanie moim tematem, jesli macie jeszcze jakies konkretne pytanka to pytajcie, z checia odpowiem na kazde:0

Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 587 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7110
No mam pytanie jak zmotywować dziewczynę do sportu?
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 7667 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 81617
To co jest celem w koncu? Redukcja czy masa?

Na podkrecenie metabolizmu - polecam HIIT oraz Tabate.

Moze pora na jakis spalacz?
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52090 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Kuro właśnie redukcja u Nesski ciągnie się już długi czas, i sam jej poleciłem aby teraz przeszła na lekkie masowanie z tym aby zwiększała powoli kcal. diety by nie był efektu jojo
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 307
A juz myslalam Skalar, ze mnie niekojarzysz.
Tak jak Skalar mowi ostatnio bazowalam na redukcji, jednak zauwazylam, ze stanelam w miejscu i zaczynam zastanawiac sie nad masowka aby za jakis czas powrocic do swojego planu na redukcje i rzeźbe. Z tymze zalezaloby mi na mabraniu beztluszczowej masy miesniowej.
I pytanie czy w diecie na mase brac jakis spalacz, czy raczej zostawic to na redukcje?
...
Napisał(a)
Początkujący
Aha, co do pytania jak zmotywowac dziewczyne do sportu???
Hmm, nie wiem bo mnie nie trzeba motywowac mnie trzeba odciagac od cwiczen:)
Nie wiem moze bierz ja razem ze soba na silke, powiedz, ze chcesz spedzac z nia wiecej czasu Kurcze nie wiem
Powiedz ze moze zacznie sobie troszke cwiczyc na silce razem z Toba, ze jej samopoczucie bedzie lepsze, ze sport ja w pewien sposob pobudzi, bedzie miala wiecej sily na caly dzionek i ze moze przez to miec ladniej zbudowana sylwetke.
Nie wiem tylko to mi przychodzi w tej chwili do glowy.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Początkujący
Witam wszystkich
Ostatnio troszke zaniedbalam Was, mam urlop i szczerze powiem mniej czasu na wszystko. Wskakiwalam na kompa tylko szybko aby zobaczyc co sie tutaj dzieje.
Wspominalam czy nie wspominalam juz sama nie wiem bo jestem na kilku forach kulturystycznych ale jakby co to wspominam jeszcze raz, ze od kilku dni zastanawiam sie nad przejsciem na jakis czas na diete na mase, poniewaz moja waga w ostatnim czasie stoi w miejscu i przyjaciel powiedzial mi ze chyba zwolnilam swoj metabolizm takze mam dwa wyjscia albo zwiekszyc ilosc dostarczanych kcal albo zrobic przez pewien czas diete na mase aby pozniej na nowo zrobic swoj plan na redukcje i rzeźbe. Sama nie wiem co mam zrobic boje sie przytyc poniewaz nie chce zaprzepascic tego co juz osiagnelam a jestem typem endomorfika (chyba dobrze napisalam jesli nie to mnie poprawcie) ktory to typ szybko gromadzi tkanke tluszczowa m.in. ale czytalam tez ze mozna nabrac beztluszczowej masy miesniowej, to by mi odpowiadalo.

No a wczoraj robilam plan treningowy z wtorku, jestem troche opozniona poprzez to wesele. Cwiczylam tez wczesniej bo od 12.15 do 13.55. Takze moj plan posilkowy tez znacznie ulegl zmianie.
Poniewaz moge wczesniej cwiczyc bo mam urlop to zwiekszylam jednak troche liczbe dostarczanych kilokalorii (przed i po treningu jem po 50g ryzu brazowego) Zobacze jak zareaguje na to moj organizm.

No a dzisiaj zamierzam zrobic plan treningowy z wczoraj, ale dzisiaj bede cwiczyla troche pozniej bo mam pare spraw do zalatwienia na miescie. M.in. musze kupic suknie na wesele mojej siostry w koncu jestem swiadkiem!!!!

Pozdrawiam wszystkich goraco i zycze milego dnia:)
...
Napisał(a)
Początkujący

No dobra tak wygladalam z ponad rok temu, wtedy wazylam z jakies ponad 10 kilo wiecej
...
Napisał(a)
Początkujący
Kurcze reszte zdjec pozniej bo cos mam za duze te zdjecia a nie wiem jak je pomniejszyc aby cos widac bylo, jak sie z tym uporam to wrzuce
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Początkujący

No i jeszcze jedno zdjecie tylko tym razem mam nadzieje ze bedzie wieksze
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy tylko suplement wystarczy aby nabrać masy ?

Następny temat

Plan treningowy.Proszę o rady!

electro
Polecane artykuły