Szacuny
46
Napisanych postów
7040
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
85817
Witam :P
Dobra interesuje mnie taka kwestia. Mam malo czasu na przygotowanie jedzenia i chce zrobic w nastepujacy sposob. Gotuje kilogram ryzu. Schladzam do do odpowiednio niskiej temperatury nastepnie wywalam z niego wode i ten ryz pakuje w pojemnik do przechowywania zywnosci, wrzucam do lodowki. Nastepnie jak sie zbliza posilek porcje ryzu na miche i do mikrofali na kilka chwil. Jak taki proces odbija sie na wartosciach odzwyczych ?
Szacuny
46
Napisanych postów
7040
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
85817
wlasnie, ze konsystenjce 3ma dobra, zreszta tak sie serwuje zarcie w niektorych restauracjach tylko uzywa sie specjalnych steamerow zamiast mikrofal oczywiscie.
nie chodzi o mrozenie tylko przechowywanie produktu w odpowiednio niskiej temp po odpowiednim jego schlodzeniu.
a myslisz ze jak mrozony ryz sie kupuje w sklepach
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6267
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Na pewno zwiekszy sie ig, ale spkojnie mzoesz tak robi.. Nie kazdy masz czas gotowac co 3h. Oczywiscie nie jedz ryzu w 4-5 kazdym posilku, gotuj tez kasze, makarony i inne zrodla weglowodanow.
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
505
A jezeli nagotuje ryzu, wloze go do lodowki po czym zjem go np. po kilku godzinach, ale zimnego a nie z mikrofali to ig pozostanie takie jak na pcozatku oczywiscie ?
i jeszcze jedno, czy warzywa mrozone maja takie same wartosci odzywcze jak warzywa normalne z warzywniaka ? A jezeli maja to jest to tak znaczna roznica zeby sie tym przejmowac ?:)