Szacuny
0
Napisanych postów
121
Wiek
34 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
955
Nie umiałem znaleść podobnego tematu i odpowiedzi na moje pytanie, więc założyłem ten temat.
Słyszałem gdzieś że nie powinno się podgrzewać jedzenia w mirofalówce bo traci swoja wartości odżywcze i ponoć jakieś promieniowanie niezdrowe jest które w przyszłości może doprowadzić do nowotworu. Ile w tym prawdy? I jak bardzo się tym przejmować. Posiadam w domu mikrafalówke i wielu przypadkach bardzo pomogło by mi takie podgrzewanie, mleka ryżu mięsa itd.
Zmieniony przez - sensii w dniu 2009-03-23 22:28:02
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
45257
Najzdrowsze nie jest jak sam napisałeś i masz racje, ale o ile każdego posiłku nie odgrzewasz w mikrofali to nie ma problemu od czasu do czasu z niej skorzystać.
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
0
Napisanych postów
121
Wiek
34 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
955
nie chodzilo mi o pluszaki yhh
dzieki za odpowiedzi, czyli jak np podgrzeje sobie mleko to normalnie w diecie wpisuje wartości a nie żadne obniżone ta?
Zmieniony przez - sensii w dniu 2009-03-24 09:05:11
Szacuny
0
Napisanych postów
85
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1635
Nie potrafie w tym momencie podac jakichs sprecyzowanych szczegolow ale czytalem kiedys artykol z powazanego pisma wlasnie o podgrzewaniu w mikrofali , nasz organizm gorzej przyswaja to jedzenie , zmienia sie przemiana materii ..
-----------------------
Najpierw Tona Wiedzy a poźniej Gram Koksu nie odwrotnie