co uważacie na temat diety 40% białka, 30% tłuszcze, 30% węgle albo 40% białka, 40% węgle, 20% tłuszcze?
...
Napisał(a)
Witam,
co uważacie na temat diety 40% białka, 30% tłuszcze, 30% węgle albo 40% białka, 40% węgle, 20% tłuszcze?
co uważacie na temat diety 40% białka, 30% tłuszcze, 30% węgle albo 40% białka, 40% węgle, 20% tłuszcze?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Osobiście nie jestem fanem równego procentowego rozkładu makroskladnikow jeśli mówimy o węglowodanach i tłuszczach. Skłaniał bym sie do faworyzowania jednego z nich albo pójść mocniej w węglowodany, albo pójść mocniej w tłuszcze. Przy wysokich weglach nawet pokusił bym sie o rozkład 30 - białko 50 - ww 20 - T ;)
...
Napisał(a)
Testuj na sobie , każdy jest inny i każdy inaczej funkcjonuje na danym podziale , ja mam takie samo zdanie jak wyzej
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem rozkładania procentowego poszczególnych składników odżywczych. Raczej zawsze skłaniam się ku temu żeby sugerować się ilościami na kilogram masy ciała. Sugerowałbym założenia diety zbilansowanej czyli przyjąć 2 g białka na kilogram masy ciała, tłuszcze na poziomie jeden – 1,5 g na kilogram masy ciała, natomiast pozostałe kalorie zapotrzebowania uzupełnić węglowodanami. W takim schemacie wtedy balansujesz ilością węglowodanów jeżeli masz ujmować lub dodawać kcal, tłuszcze i białko jeżeli wsyzstko jest w porządku trzymasz na stałym poziomie
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Przede wszystkim ilość kalorii, czy też składników odżywczych należy dostosować pod daną osobę, cel, dyscyplinę sportową, rodzaj diety, itp. Dlatego też podstawą będzie dokładne wypełnienie formularza ankiety działu. Zapraszam do zapoznania się z nim w artykule przedstawionym poniżej i wklejanie go tutaj:
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Z reguły, w kształtowaniu sylwetki zaleca się 2 gramy białka na kilogram masy ciała, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów m
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Z reguły, w kształtowaniu sylwetki zaleca się 2 gramy białka na kilogram masy ciała, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów m
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Witaj.
Ogolnie wszystko zalezy od ceelu, okresu budowy naszej sylwetki, czy tez redukcji, tego jak reagujemy oraz zrodel pokarmowych z jakich korzystamy. Makrosklandiki dosc czesto tez trzeba modyfikowac w trakcie prowadzenia juz diety, bo nie jest to element staly, ktory raz sobie wyznaczymy i wszystko bedzie zgrywac. Wiec wyjsciowo taka wartosc moze byc, kwestia innych czynnikow, ktore beda mialy mocny wplyw na to, jak organizm bedzie reagowal na takie zmiany dietetyczne. Testuj i wyciagaj wznioski.
Ogolnie wszystko zalezy od ceelu, okresu budowy naszej sylwetki, czy tez redukcji, tego jak reagujemy oraz zrodel pokarmowych z jakich korzystamy. Makrosklandiki dosc czesto tez trzeba modyfikowac w trakcie prowadzenia juz diety, bo nie jest to element staly, ktory raz sobie wyznaczymy i wszystko bedzie zgrywac. Wiec wyjsciowo taka wartosc moze byc, kwestia innych czynnikow, ktore beda mialy mocny wplyw na to, jak organizm bedzie reagowal na takie zmiany dietetyczne. Testuj i wyciagaj wznioski.
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
Nawiązując do składników odżywczych w diecie, pod kątem kształtowania sylwetki, to polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej. Poza tym, warto również zapoznać się z zalecanymi źródłami składników odżywczych:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Makroskładniki_–_klucz_do_sukcesu_-a1778.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Makroskładniki_–_klucz_do_sukcesu_-a1778.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły