Witam mam 16lat , waze 65kg przy wzroscie 180cm
Od pol roku zauwazylem ze nie moge przytyc , jadlem co popadnie do syta , przytylem zaledwie 1kg przez 6 miesiecy ..
Chcialbym abyscie zaproponowali mi jakas diete prosta bez zadnych wymyslow kulinarnych tylko to co prosty czlowiek ma w lodowce .. :)
Odpalilem kalkulator wpisalem dane i wyszlo takie cos Suma dobowa:
2383
kcal
72 g
białka
171 g
tłuszczu
126 g
węglowodanów
Rano jem zazwyczaj 7-8 Kanapek ( Kielbasa , pasztet , warzywa )
Herbata/Mleko . w szkole to samo , po szkole obiad ( Codziennie jem RYZ :) ) Kolacja kanapki , parowki , mleko .. poprostu jem co popadnie i nic ;/.
Chcialbym zalapac troche masy/przytyc z 10kg :) w ciagu miesiaca .
Mam dostep do najrozniejszego sprzetu i chcialbym zaczac z niego korzystac :) ale najpierw musze zalapac troche masy zeby wyrzezbic miesnie , z osci na kosci nie bede zezbil heh ; )..
Dziekuje
Od pol roku zauwazylem ze nie moge przytyc , jadlem co popadnie do syta , przytylem zaledwie 1kg przez 6 miesiecy ..
Chcialbym abyscie zaproponowali mi jakas diete prosta bez zadnych wymyslow kulinarnych tylko to co prosty czlowiek ma w lodowce .. :)
Odpalilem kalkulator wpisalem dane i wyszlo takie cos Suma dobowa:
2383
kcal
72 g
białka
171 g
tłuszczu
126 g
węglowodanów
Rano jem zazwyczaj 7-8 Kanapek ( Kielbasa , pasztet , warzywa )
Herbata/Mleko . w szkole to samo , po szkole obiad ( Codziennie jem RYZ :) ) Kolacja kanapki , parowki , mleko .. poprostu jem co popadnie i nic ;/.
Chcialbym zalapac troche masy/przytyc z 10kg :) w ciagu miesiaca .
Mam dostep do najrozniejszego sprzetu i chcialbym zaczac z niego korzystac :) ale najpierw musze zalapac troche masy zeby wyrzezbic miesnie , z osci na kosci nie bede zezbil heh ; )..
Dziekuje