Szacuny
0
Napisanych postów
13
Wiek
29 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
181
Witam, chciałabym się dowiedzieć, jakie mleko roślinne polecacie do kawy? Jestem na diecie pod niedoczynność tarczycy i mam wyeliminować mleko zwierzęce i zastąpić je roślinnym lub w ogóle zrezygnować z kawy (czego sobie nie wyobrażam). Czytałam, że nadaje się mleko migdałowe (w sumie wszędzie jest napisane napój migdałowy) i zaopatrzyłam się w takowe, lecz po wlaniu do kawy jest to nie do wypicia.
Szacuny
2447
Napisanych postów
2779
Wiek
54 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
252680
Ryżowe jest OK, ale nie każdemu pasuje. Jest dosyć wodniste, słodkie i nie zabiela tak kawy jak krowie. Dobra opcją i jak dla mnie obecnie najlepszą - jest owsiane. Migdałowe, sojowe czy kokosowe często w kawie dawały pływające wióry. Może to kwestia przygotowania, a może także firmy, bo np. owsiane tych paprochów generalnie nie daje, ale po tym z Auchana niestety się zdarzały. Od lat kupuje najczęściej mleko owsianew Kauflandzie i z nim nie ma problemów. A i cena jest super.
Szacuny
6
Napisanych postów
47
Wiek
31 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
581
Najlepiej pić czarną, ale jeśli nie dajesz rady to może pomyśl o jakimś prawdziwym mleczku kokosowym i sobie dolej. Jednak podobnie jak większość tych NAPOJÓW o których mowa jeśli nie wszystkie (migdałowe, sojowe, etc.) będzie tak samo smakować i będzie podobnej konsystencji.
Szacuny
6
Napisanych postów
47
Wiek
31 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
581
I jak Ci smakuje? Jest słodkie czy kwaśne? Słyszałem kiedyś, że ten słodzik jest nawet "zdrowy", ale nigdy nie miałem okazji go jeszcze spróbować. Podobno nie odzwyczaja od cukru i słodyczy ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Wiek
29 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
181
Na początku trochę dziwnie smakowało, jakby zalatywał sztucznością, ale z czasem zaczyna smakować jak zwykły cukier, on jest specyficzny mimo wszystko, bo nawet jak zje się troszkę to czuć taki chłód na języku :D