...
Napisał(a)
Witam, chciałabym się dowiedzieć, jakie mleko roślinne polecacie do kawy? Jestem na diecie pod niedoczynność tarczycy i mam wyeliminować mleko zwierzęce i zastąpić je roślinnym lub w ogóle zrezygnować z kawy (czego sobie nie wyobrażam). Czytałam, że nadaje się mleko migdałowe (w sumie wszędzie jest napisane napój migdałowy) i zaopatrzyłam się w takowe, lecz po wlaniu do kawy jest to nie do wypicia.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

...
Napisał(a)
Ja osobiście żeby unikać mleka przestawiam się na czarną
możesz jeszcze spróbować śmietankę kokosową, ale to też nie to samo.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
A czemu chcesz pozbyć się mleka zwykłego?
Stronger Athlete
www.strongerathlete.pl
FB: facebook.com/StrongerAthlete
IG: strongerathlete.pl
...
Napisał(a)
FighterXA czemu chcesz pozbyć się mleka zwykłego?
Bo ma takie zalecenia, w sklepach jest jeszcze dostępne sojowe i ryżowe.
Zalezy też ile tej mawy piejsz, bo nie wiem czynp jak raz dziennie pijesz, to 50 ml az tak by Ci zaszkodziło
2
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ryżowe jest OK, ale nie każdemu pasuje. Jest dosyć wodniste, słodkie i nie zabiela tak kawy jak krowie. Dobra opcją i jak dla mnie obecnie najlepszą - jest owsiane. Migdałowe, sojowe czy kokosowe często w kawie dawały pływające wióry. Może to kwestia przygotowania, a może także firmy, bo np. owsiane tych paprochów generalnie nie daje, ale po tym z Auchana niestety się zdarzały. Od lat kupuje najczęściej mleko owsianew Kauflandzie i z nim nie ma problemów. A i cena jest super.
2
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
...
Napisał(a)
A to nie możesz kawy solo wypić tylko musi być z jakimś syfem wymieszana
, czy nie chcesz?
Zmieniony przez - Wojmir28 w dniu 2020-01-03 22:57:49
, czy nie chcesz?
Zmieniony przez - Wojmir28 w dniu 2020-01-03 22:57:49
...
Napisał(a)
tak z przymróżeniem oka odnośnie kawy z czym ją pic :D
...
Napisał(a)
Najlepiej pić czarną, ale jeśli nie dajesz rady to może pomyśl o jakimś prawdziwym mleczku kokosowym i sobie dolej. Jednak podobnie jak większość tych NAPOJÓW o których mowa jeśli nie wszystkie (migdałowe, sojowe, etc.) będzie tak samo smakować i będzie podobnej konsystencji.
...
Napisał(a)
Dziękuję za odpowiedzi, już zdążyłam się przyzwyczaić do czarnej, jednak bez cukru ani rusz (słodzę erytrytolem) :)
...
Napisał(a)
I jak Ci smakuje? Jest słodkie czy kwaśne? Słyszałem kiedyś, że ten słodzik jest nawet "zdrowy", ale nigdy nie miałem okazji go jeszcze spróbować. Podobno nie odzwyczaja od cukru i słodyczy ;)
...
Napisał(a)
Na początku trochę dziwnie smakowało, jakby zalatywał sztucznością, ale z czasem zaczyna smakować jak zwykły cukier, on jest specyficzny mimo wszystko, bo nawet jak zje się troszkę to czuć taki chłód na języku :D
Polecane artykuły