Szacuny
15
Napisanych postów
2849
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20087
Chciałem poruszyc dyskusje na temat BCAA i w jego działanie odczucia dla nas trenujacych?? wiele czytam na innech forach ze ludzie ładuja nawet po 50g bcaa dziennie co wy o tym myslicie??
sam podjadam purpul wreaath i powiem ze same dobre sprawy z niego wynikaja.....
zamowiłem dzis duzego Xtenda arbuzowego czy moze ktos z was jadł słyszał opinie??
oraz wiem ze tu na forum polecane sa x-pand no-xplode no-shotgun...
ale co myslicie i mniej znanych lecz moze lepszych stacka
np ja dzis zamowiłem primal n2o z primaforce..... zna ktos moze??
wogle robie cykl na marzec
2x clout
1x primal n20
1x xtend duzy.
Bo zycie to nie bajka nie głaszcze sie po jajkach.
....prawdziwy facet nie je miodu......prawdziwy facet źuje pszczoły....
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
n2o - nie jedlem, ale primaforce ma ciekawą oferte tak jakosciową jak i cenową.
Co do bcaa, to jestem zwolennikiem wiekszych dawek. Akurat purple to aminokwasy esencjonlane (w tym i bcaa) + dodatki. Za odczuwlany efekt tego prepartu raczej nie tyleodpowiadaja EAA co cytrulina zawarta w skladzie i norwalina.
Bcaa moze miec wszechstronne zastosowanie. Z trzech najczesciej wymienianych antykatabolikow (glutamina, bcaa, hmb) uznaje tylko bcaa. Podobnie tez wg wynikow badan ktore wrzucalem na forum ja i Knife, to wlasnie bcaa wygladaja najbardziej obiecująco. Ciekawa cecha tych aminokwasow jest nie tylko ich dzialanie antykataboliczne, ale rowniez wplyw na odpowiedz insulinową. Warto dorzucic bcaa (lub sama lecuyne) do posilku potreninigowego.
Szacuny
8
Napisanych postów
680
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
10203
dla mnie BCAA są zaraz po kreatynie, czegoś równie rewelacyjnego próżno mi szukać wśród pozostałych (podstawowych) prodkuktów. Po zażyciu jestem świeży, trenuje mi się zdecydowanie lepiej - pozytywniej i z mniejszym zmęczeniem. Przekłada się to również o dziwo na przyrosty - nie tak spektakularne, jak przy kreatynie ale są.
Szacuny
15
Napisanych postów
2849
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20087
to napewno jesli trenuje nam sie lepiej oraz jestesmy mniej zmeczeni tzn mozemy cwiczyc lepiej efektywniej co za tym idzie wzrost masy.... w przypadku treningu masowego....ale sa tez chyba super na redukcje....
Zmieniony przez - SharkMen w dniu 2009-02-10 15:24:11
Bo zycie to nie bajka nie głaszcze sie po jajkach.
....prawdziwy facet nie je miodu......prawdziwy facet źuje pszczoły....