"Gaze towards the Heavens, and you might catch a glimpse of Me..."
...
Napisał(a)
Po trzech tygodniach brania kreatyny Olimpa, lapa skoczyla mi centymetr w gore. Dzis minal miesiac, jak skonczylem ten cykl. Lapa taka sama, jak przed braniem kreatyny. Czyzby odeszly mi wody? lol.
...
Napisał(a)
Kreatyna czyli kwas β-metyloguanidynooctowy (chem. C4H9N3O2) jest organicznym związkiem chemicznym, który zawiera elementy strukturalne guanidyny i kwasu octowego, występujący głównie w mięśniach i ścięgnach.
Suplementacja kreatyną powoduje zwiększenie poziomu fosfokreatyny w mięśniach i tym samym zasila rezerwy energetyczne tkanki mięśniowej. Jednocześnie dochodzi do zwiększonego uwodnienia komórek, co z kolei zwiększa nasilenie tempa przebiegu syntezy białek, powodując przyrost masy mięśniowej, a także zahamowanie aktywności enzymów proteolitycznych – rozkładających białka mięśniowe. Kreatyna jest więc substancją działającą anabolicznie i ergogenicznie oraz antykatabolicznie.
Na rynku suplementów można znaleźć następujące formy kreatyny: jabłczan, monohydrat, cytrynian, ester etylowy, azotan, chlorowodorek, glukonian, α-ketoglutaran i orotan.
Powyższe formy różnią się między sobą zawartością czystej kreatyny.
Występują w formie kapsułek, proszku bądź płynu.
Najczęściej spotyka się następujące metody przyjmowania kreatyny:
-z fazą ładowania, przyjmując dziennie ok. 0,3g kreatyny na kg masy ciała przez 2-3 dni i następnie zmniejszyć dawkę do 2-5g na dobę (faza podtrzymania);
-stała dzienna dawka kreatyny, wynosząca od 5-10g.
Kreatynę stosuje się cyklicznie, a więc przez określony czas, po którym robi się przerwę w suplementacji. Przyjęło się, że optymalnym czasem stosowania kreatyny jest okres od 4 do 8 tygodni, po których następuje miesięczna przerwa.
Kreatynę warto przyjmować w mniejszych porcjach (dzienną dawkę należy podzielić) wraz z posiłkami węglowodanowymi i uznaje się, że najlepsza pora na przyjęcie suplementu to posiłki okołotreningowe. W dni nietreningowe - z obojętnie którym posiłkiem, w którym występują węglowodany.
Ranking: https://www.sfd.pl/rankingSuplementow.html?category=112
Sklep SFD: https://sklep.sfd.pl/Kreatyny-k112.html
Suplementacja kreatyną powoduje zwiększenie poziomu fosfokreatyny w mięśniach i tym samym zasila rezerwy energetyczne tkanki mięśniowej. Jednocześnie dochodzi do zwiększonego uwodnienia komórek, co z kolei zwiększa nasilenie tempa przebiegu syntezy białek, powodując przyrost masy mięśniowej, a także zahamowanie aktywności enzymów proteolitycznych – rozkładających białka mięśniowe. Kreatyna jest więc substancją działającą anabolicznie i ergogenicznie oraz antykatabolicznie.

Na rynku suplementów można znaleźć następujące formy kreatyny: jabłczan, monohydrat, cytrynian, ester etylowy, azotan, chlorowodorek, glukonian, α-ketoglutaran i orotan.
Powyższe formy różnią się między sobą zawartością czystej kreatyny.
Występują w formie kapsułek, proszku bądź płynu.
Najczęściej spotyka się następujące metody przyjmowania kreatyny:
-z fazą ładowania, przyjmując dziennie ok. 0,3g kreatyny na kg masy ciała przez 2-3 dni i następnie zmniejszyć dawkę do 2-5g na dobę (faza podtrzymania);
-stała dzienna dawka kreatyny, wynosząca od 5-10g.
Kreatynę stosuje się cyklicznie, a więc przez określony czas, po którym robi się przerwę w suplementacji. Przyjęło się, że optymalnym czasem stosowania kreatyny jest okres od 4 do 8 tygodni, po których następuje miesięczna przerwa.
Kreatynę warto przyjmować w mniejszych porcjach (dzienną dawkę należy podzielić) wraz z posiłkami węglowodanowymi i uznaje się, że najlepsza pora na przyjęcie suplementu to posiłki okołotreningowe. W dni nietreningowe - z obojętnie którym posiłkiem, w którym występują węglowodany.
Ranking: https://www.sfd.pl/rankingSuplementow.html?category=112
Sklep SFD: https://sklep.sfd.pl/Kreatyny-k112.html
1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wszystko zalezy od treningu i zarzywania.U mnie pom zaprzestaniu brania kreatyny duzo spadlo, ale sporo zostalo.Takze z efektow bylem zadowolony.Teraz natomiast polacze sobie kreatyne z weglowodanowo-bialkowa odzywka.Zobacze co bedzie??
Ronnie
Ronnie
1
Strengh and honor.
Doradca Incognito.
...
Napisał(a)
mi po kreatynie haj-teka skoczylo ponad 15 kg na lawie plaskiej i jakies 4 kg na wadze po odstawieniu sila zostala a woda troche zeszla
...
Napisał(a)
WITAM. ja rozpocząłem łykanie kreatyny w cyklu treningu wytrzymałościowego. do końca brania kreatyny zostało mi 3 tygodnie a w cykl treningów na masę wchodzę za dwa tygodnie. dlatego sądzę, że nie powinienem mieć zbyt dużych spadków wagi a może i wcale.
Wybór należy do Ciebie.
Minister Zdrowia, Szczęścia i Pomyślnosci.
TRY & WIN
GREETINGS
Wybór należy do Ciebie.
Minister Zdrowia, Szczęścia i Pomyślnosci.
TRY & WIN
GREETINGS
1
Koksy to nie wszystko http://www.sfd.pl/temat148281/
Nie masz koncepcji, zajrzyj tutaj http://www.sfd.pl/temat255388/
Patrz co jesz http://www.sfd.pl/temat280738/
Train smarter, not just harder!
...
Napisał(a)
Na lawie sila mi wzrosla tez o 15 kilo, ale troche juz zmalalo po miesiacu nie brania kreatyny.
...
Napisał(a)
Ja po czterech tygodniach kreatyny Ultimate złapałem 7kg. cykl skończyłem 2,5 tygodnia temu i jak narazie nie straciłem nawet kilograma.
Dodam tylko, że brałem do tego białko 90% hi-teca i glutarol.
Przyrosty w sile też bardzo duże - 20kg na klacie.
W bicu też się ruszyło - +2,5cm i tyle zostało.
Gorąco polecam kreatynę+glukoza w połoczeniu z białkiem i glutaminą.
Dodam tylko, że brałem do tego białko 90% hi-teca i glutarol.
Przyrosty w sile też bardzo duże - 20kg na klacie.
W bicu też się ruszyło - +2,5cm i tyle zostało.
Gorąco polecam kreatynę+glukoza w połoczeniu z białkiem i glutaminą.
2
...
Napisał(a)
tak, to woda ci zeszla aczkolwiek powinno cos zostac, gdzies byl blad
lukas3339
"Wroga trzeba zabić z dużej odległości, bez ostrzeżenia, strzałem w plecy. O honor nalezy dbać wśród przyjaciół" Zasłyszane.
lukas3339
"Wroga trzeba zabić z dużej odległości, bez ostrzeżenia, strzałem w plecy. O honor nalezy dbać wśród przyjaciół" Zasłyszane.
1
lukas3339
...
Napisał(a)
Bralem odzwyke wegl-bialkowa, i w ogole dobrze sie odzywialem. Moze ten spadek byl wywolany tym, ze po trzech tygodniach od skonczenia cyklu, nie cwiczylem przez tydzien, co?
2
...
Napisał(a)
pewnie nieuwieżycie ale po kreatynie megabola w ciągu 10dni wy***a...o mi 5kg masy i 10kg na ławie.
...
Napisał(a)
Miesiac po skonczonym cyklu, po tygodniowej przerwie od treningu, robilem bicepsy. Napompowaly mi sie, zwiekszajac obwod o 1,5 cm. Normalnie obwod zwiekszal mi sie o 0,5 cm. Teraz najciekawsze: wyskoczyly mi niesamowite szczyty na bicepsach, jakich nigdy nie mialem w zyciu. Wieczorem tego samego dnia obwod zmalal do stanu poczatkowego (1,5 cm w dol), ale te szczyty mam do dzisiaj, oraz spore zakwasy. Czy ktos inny mial podobne doswiadczenia?
...
Napisał(a)
mnie przyszlo sily ok. 10 kg na lawce i ok.2 kg masy...ale takie efekty mialem za pierwszym razem brania kreatyny (olimp w tabletkach)pozniej zrobilem mies.przerwy i znowu wzialem ale zadnych efektow nie zauwazylem no moze tylko wieksza wytrzymalosc...pozniej tez bralem jeszcze pare opakowac 200 tabl. i pozniej 250 w proszku ale nie widze efektow..zrobie ok.6 mies przerwy i znowu wezme moze wtedy mi to cos da...
"Musisz być twardy,jak słoik musztardy"
"Musisz być twardy,jak słoik musztardy"
1
Polecane artykuły