Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2398
Temat mojego postu mówi w zasadzie sam za siebie. Kiedy widzę zawody kulturystyczne i czytam później wypowiedzi czołowych kulturystów, a propo używania w tym środowisku niedozwolonych wspomagaczy, którzy krytykują ten proceder i w sposób jednoznaczny określają, że nie stosują tej formy dopingu mam mieszane uczucia. Czy tak potężną muskulaturę, da się tak naprawdę zbudować bez żadnego dopingu i tylko na suplementach (o diecie i treningu oczywiście nie wspominając)? Nawet jeśli w grę wchodzi długookresowy trening (ok. 10lat) - znam przykłady ludzi, którzy parają się kulturystyką tak długi czas, przestrzegając jednocześnie diety i stosując w znacznej, aż przemyślanej z racji nabywanego doświadczenia, ilości suplementy dozwolone, typu: odżywki, glutaminy, kreatyny, itp. - to jednak rozmiar tej muskulatury nie jest tak pokaźnych rozmiarów, jak mamy to okazję oglądać u czołowych przedstawicieli tego sportu. Tak więc moje pytanie nadal pozostaje takie, jak w tytule postu: "Jak to tak naprawdę z tymi suplementami jest...".
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2398
Zdaję sobię jednocześnie sprawę z tego, iż pod względem sportów siłowych chemia - ta dozwolona, w okresie ostatnich lat, poszła znacznie na przód, ale czy rzeczywiście, aż tak?
Szacuny
0
Napisanych postów
180
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2894
Poszla na przod i to bardzo.
Ale jak wierzysz ze Arni, Pudzian i reszta nei brali, nie biora to...Rozpisalem Ci nastepujacy cykl:
1.Wejdz pod prysznic
2.Odkrec na maksa zimna wode
3.odkrec jak zmienisz zdanie
:D
Pozdro
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ee nei robcie go w bambuko
na 100 % brali sterydy nie ma co do tego watpliwosci
bral i maja muskulature.
ale w wieku 40 lat wszystko im opadnie(doslownie wszystko )
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2398
Narazie staram się w sposób neutralny podchodzić do tego wszystkiego. Stąd właśnie moje pytanie. Nie oznacza to, iż skieruję swoją uwagę w stronę sterydów, a to dlatego, iż wiem jakie skutki ich zażywania będą występowały w wieku starszym - pod tym względem chemia nie poszła, aż tak bardzo na przód.