Witam zastanawiam sie jak to jest z tym jojo. Mógłby mi ktos wytłumaczyc jak to zrozumiec ''Pewien amerykański profesor przez kilka lat obserwował 12 tys. osób, z których połowa była na diecie. Doszedł do wniosku, że Ci, którzy się nie odchudzali, przeważnie utrzymywali stałą wagę. Natomiast osoby, które były na diecie, w ciągu pierwszego roku traciły 5-7 kilo, by potem z upływem kolejnych 3-5 lat wracały do wagi wyjściowej z ewentualnym naddatkiem kilku kilogramów. ''czyli mam rozumiec ze jojo trwa nawet do 5 lat ????? jesli ktos sie odchudzsł powiedzmy w 2007 to skutki moze odczuwac do teraz dla mnie to bzdura
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
nie chodzi o lata tylko, przewaznie osoby doznajace joja bardzo obcinaly kcal na po czym schodzac do jakiejs tam wagi zaczely jesc "normalnie" + pewie tez ponad swoje zpaotrzebowanie i waga wraca
...
Napisał(a)
To co opisał profesorek to nie efekt jojo tylko efekt braku konsekwencji... wiadomo, że jak przestajesz się zdrowo odżywiać i pilnować michy to kg idą do góry...
The race is long... and in the end it's only with yourself...
...
Napisał(a)
tylko wszedzie w definicji jojo tak jest podane waga powraca 3-5 lat czy to pzypadek a czemu nie np 1 rok :P czyli organizm musiałby pracowac na zwolnionym metabolizmie przerz kilka lat chyba zle to zinterpretowałem :)
...
Napisał(a)
W niektórych przypadkach wygląda to w ten sposób: Ktoś kto ma sam tłuszcz mało mięśni i idzie trenować - buduje mięśnie spala tłuszcz.
W tym momencie przestaje trenować i trzymać michę - mięśnie zostają w większości, a ilość tłuszczu wraca(ew. nawet wzrasta) no i kg są dużo większe niż przed rozpoczęciem treningu bo doszły mięsśnie.
Zmieniony przez - glocked w dniu 2012-11-19 13:48:11
W tym momencie przestaje trenować i trzymać michę - mięśnie zostają w większości, a ilość tłuszczu wraca(ew. nawet wzrasta) no i kg są dużo większe niż przed rozpoczęciem treningu bo doszły mięsśnie.
Zmieniony przez - glocked w dniu 2012-11-19 13:48:11
...
Napisał(a)
Wszystko fajnie tylko dlaczego nawet def jojo tak własnie sie przedstawia i ten okres do 5 lat sie pojawia ????
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!