Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
56
Witam.
Mam 15 lat, 189cm wzrostu, ważę 76kg i mieszkam w Szczecinie. Trenuje wyczynowo pływanie i kiedyś miałem styczność z aikido(ok. rok). Postanowiłem niedawno, że przydałoby się zapisać na jakąś sztuke walki. Tylko nie do końca wiem jaką... Pierw chciałem coś ze styli tradycyjnych (karate, kung fu), ale po przeczytaniu paru artykułów, dowiedzałęm się, że nijak się one mają do ulicy. Tak więc one z góry odpadają. Mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie i dobrze by było, gdyby wypowiedzieli się też ludzi ze Szczecina, którzy wiedzą które kluby są dobre.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - psefka w dniu 2009-03-15 18:07:26
Zmieniony przez - psefka w dniu 2009-03-15 18:09:15
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
214
Atlas na siłce to pikuś! nie czaje tego
Miesnie pracują lepiej niz na siłowni, tai chi bojowe wzmacnia nie tylko zreszta mieśnie, ale wiązadła, ściegna, przyczepy mieśni.
Po 10 minutach wykonywania formy lało się ze mnie jak z cebra, a nogi trzesły się jak galareta z wysiłku. O to mi chodziło.
Szacuny
15
Napisanych postów
11027
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
72188
Idz na Tai Chi Bojowe (TCB) jak dla ciebie będzie w sam raz Poczekaj na Słabego to ci powie gdzie są jakies sekcje TCB w Szczecinie bo ja słyszałem tylko o jednej na Warszawskiej ,ale nie jestem pewien czy ona jeszcze istnieje.
"Musisz świecić przykładem odwagi, honoru, żarliwej dla Narodu służby"
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
56
Wiedzieć, nie będziecie wiedzieć... Mi chodzi o jakąś poradę, w stylu, że ta SW jest dobra, tą uważacie za gorszą, które kluby w Sz-cinie są dobre itp. A info o mnie dałem tak dla informacji.
Przeczytałem teraz parę artykułów o judo i bjj. Co sądziecie o takim połączeniu i czy znacie jakieś dobre kluby w Szczecinie?
Zmieniony przez - psefka w dniu 2009-03-15 21:04:41
Szacuny
15
Napisanych postów
11027
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
72188
Uwierz mi że TCB jest najlepsze (dla ciebie oczywiście) i wiem co mówie bo zajmuje sie już SW parę lat.A inni sie nie wypowiedzą bo widzą że udzieliłem ci juz porady wiec co tu innego dopisywać.......ma ci ktos napisac jakaś inną SW skoro TCB jest najlepsze ,jak ci napisze to znów nie będziesz wiedział co wybrać!więc po co???masz gotową odpowiedz i nie wiem czego jeszcze oczekujesz.
"Musisz świecić przykładem odwagi, honoru, żarliwej dla Narodu służby"
Szacuny
11123
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Mozesz tez zapisac sie na MT,polecam dobry sport duzo kontaktu ,warto cwiczyc ten sport ,na ulicy jak najbardziej.Ale oczywiscie wybor nalezy do ciebie poprostu pojdz na trening do danej sekcji zobacz jak jest tu a jak tam.Wybierz najlepsza dla ciebie proste
Szacuny
14
Napisanych postów
1318
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
13614
no to masz
top team http://www.topteam.szczecin.pl/ dobra szkola tylko jesli masz ukonczone 18 lat to treningi 180 lub 200 zl nie jestem do konca pewien
vale tudo mma bjj zapasy muay thai boks submission
lgt http://linkegoldteam.pl/ wedlug mnie najlepsza szkola parteru w szczecinie 2 czarne pasy w bjj mowi samo za siebie bjj vale tudo mma
Szacuny
77
Napisanych postów
11983
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
79498
Napisz dokładnie jakie masz oczekiwania od sztuki walki...Wolisz chwytać,czy uderzać?Ile razy w tygodniu możesz poświęcić na treningi??Interesują Cię starty w zawodach?Jakie sparingi Ci odpowiadają??Pełen kontakt?Czy coś lżejszego? Jak odpowiesz mi na te pytania,to coś doradzę z tego co jest w Szczecinie...Doradzę coś,oprócz Bojowego Tai Chi,proponowanego przez Rene,które sam trenuje,bo to SW dla wybitnych i wybranych i nie każdemu jest dane tak skuteczną SW trenować
Co do ulicy,to po raz kolejny napiszę,że można trenować 20 lat i dostać vpier.dol.Za dużo czynników wpływa na to,czy się ktoś obroni w sytuacji kryzysowej.Trening nie gwarantuje Ci,że nie załapisz się na wpier... i że jak niektórzy INSRÓKTOŻY wmawiają,obronisz się przed kilkoma napastnikami,bo to fikcja i kłamstwa i powinni takich ludzi karać za narażanie bezpieczeństwa innych.Trening tylko zwiększa Twoje szanse wyjścia cało z opresji i z mniejszymi szkodami,niż wtedy gdybyś nic nie trenował.Trenowanie powinno być celem samym w sobie i oczywiście przyjemnością mimo potu i bólu podczas ćwiczeń...Tyle ode mnie.
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.