Witam forumowiczów. Mam 178 cm wzrostu waga 88kg staż na siłowni xxxpare lat. Mam już swoje lata i nie będę ściemniał nie mam zbilansowanej diety. Pracuje na 2 zmiany i posiłki mam od roku 4 tzn. 1posiłek płatki owsiane z mlekiem i łyżką miodu, śniadanie 2 bułki żytnio pszenne (niestety) z filetem kurczka plus serek do smarowania zamiast masła (chyba że 2 zmiana to jajecznica na 3 jajkach na łyżce masła), obiad w stołówce i tu zawsze wybieram możliwie bez tłuszczowo mięso plus zupe, a kolacja już od roku bez pieczywa albo serek z cebulka +kefirek albo jakaś ryba makrela albo inna z kefirkiem z Bażanowic albo z lidla.
Tak się stało że zacząłem dostawać po 40 swojskich jajek domowych od szwagra za darmo!!!. Mogę śmiało po 5 dziennie jeść przez 7 dni, i tu mam pytanie wiedząc ile tłuszczu jest w żytku a sumiennie mi zabrania wyrzucać żółtek.
Czy do mojego sposobu żywienia jej rozsądne wrzucić dziennie po 5 jajek domowych, przykładowo 2 twarde przy owsiance i 3przy śniadaniu, czy odpuścić? Dodoam że nie chce kalkulować się jak jak kulturysta i wszystkie makroskładniki kalkulować, tylko w miarę zdrowo funkcjonować i uprawiać sport.
Tak się stało że zacząłem dostawać po 40 swojskich jajek domowych od szwagra za darmo!!!. Mogę śmiało po 5 dziennie jeść przez 7 dni, i tu mam pytanie wiedząc ile tłuszczu jest w żytku a sumiennie mi zabrania wyrzucać żółtek.
Czy do mojego sposobu żywienia jej rozsądne wrzucić dziennie po 5 jajek domowych, przykładowo 2 twarde przy owsiance i 3przy śniadaniu, czy odpuścić? Dodoam że nie chce kalkulować się jak jak kulturysta i wszystkie makroskładniki kalkulować, tylko w miarę zdrowo funkcjonować i uprawiać sport.
Krzysztof Piekarz
, a liczyłam sobie jakiś czas, co zjadam i powiem Ci, że się dużo nauczyłam.

.
.