...
Witam.Mam pytanie chcę zacząć dietę IF(intermittent Fasting) problem w tym że ze względu na czas pracy mogę zacząć trening o godzinie 19:00 nieraz o 18:00.Trening kończe o godzinie 20:00.Przyjmując zasadę że nie jem nic 16 godzin a jem 8 godzin musiałbym jeść od 20:00 do 4:00 rano a to mi raczej nie pasuje
.Moje pytanie brzmi czy przesunąć czas jedzenia od 16:00 do 00:00 i zjeść posiłek przed treningiem czy od razu na początku skrócić czas jedzenia do 4 godzin i jeść odrazu po treningu od 20:00 do 00:00?Jak z kreatyną i bcaa przy takim sposobie żywienia?

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
W czym problem żeby zacząć okno anaboliczne wcześniej? W pracy nie masz przerwy?
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Mam przerwę oczywiście ale chodzi mi o to żeby dieta była jak najbardziej efektywna dlatego chciałem umieścić wszystko dopiero po treningu żeby trenować na czczo.Mam jeszcze pytanie czy powinno się zaczynać od ośmiu godzin i stopniowo zmniejszać czy nieważne ile godzin ważne że ujemny bilans kaloryczny?
...
Napisał(a)
Będzie efektywna jeżeli dopasujesz ją pod swój dzień. Tak aby Ci pasowało. Po pracy ewidentnie nie pasuje. 8h będzie optymalnie.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ok.Ale te 8 godzin zmniejszyć za jakiś czas czy tylko ucinać kalorie?
...
Napisał(a)
8 tyg to sensowne okno , od chwili wejścia opracowań na temat tego sposobu żywienia nastała moda na skracania okna do minimum.8h i dobrana ilość kcal plus odpowiedni rozkład b/t/w jest mega skuteczna.Większość osob może narobić sobie sporo problemów takim postępowaniem .
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2016-03-20 19:08:10
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2016-03-20 19:08:10
Polecane artykuły