Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
Witam.
Nie mam możliwości utrzymywania diety na masę ale doszedłem do wniosku, że w zamian za to mogę stosować gainery i tu pojawia się moje pytanie: czy mogę wieczorem zliczyć wszystkie białka i węglowodany które zjadłem w ciągu dnia i ewentualny niedobór uzupełnić przed snem w postaci 1 porcji gainera? Oczywiście biorę pod uwagę także gainra spożywanego po treningu. Może wieczorem wziąć samo białko? Nie jestem pewien co do węglowodanów przed snem bo niewykorzystane zmieniają się w tłuszcz.... Nie chce przytyć tłuszczu tylko masy mięśniowej. Mój trening jest odpowiedni mam już roczny staż na siłowni a do tego trenuję piłkę nożną. Chciałbym uzyskać pomoc od osób, które coś wiedzą w tym temacie a nie tylko wydaje im się, że coś wiedzą :D
Jeśli czegoś bardzo chcesz, to niezbyt odległe to jest...
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
Czytałem już kilka tematów kiedy jeszcze nie byłem użytkownikiem forum.... Wiem, że gainer nie zastąpi posiłku ale czy coś takiego jak napisałem ma w ogóle sens?
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
Ale nie zawsze mam możliwość zjedzenia 5 posiłków dziennie... Z reguły jem 3 razy. I próbować uzupełniać braki nawet jedząc tylko te 3 posiłki? (oczywiście te posiłki mają dużo więcej wartości odżywczych niż jeden z 5 posiłków). To nie będzie za dużo na raz?
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
staraj sie aby ich było wiecej niż trzy, i niejako reaguj na bieżąąco zastepując to co zabraknie danego dnia odzywką, czy to jeden czy nawet dwa, a jak sie uda to żadnego...
1
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
11
Napisanych postów
621
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5247
na sen lepiej bialko i tluszcze najlepiej serek wiejski albo twarog
z odzywek kazeina
giner zrobi ci smalec
poczytaj na https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html naszej kuchni o batonikach bialkowych moga zastapic spikojnie skromny posilek w ciagu dnia polecam smaczne tanie szybkie duzo warto jesli masz taki tryb zycia a pozostale posilki jakos zmniejsz jak batoniki bedziesz wcinal zycze smacznego
Szacuny
19
Napisanych postów
1163
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13367
Gainer to desperacja. Powinni to sprzedawać na receptę, bo zbyt wiele osób tego nadużywa...
A jeśli już musisz, to nie na noc. Na noc białko, i to najlepiej w postaci naturalnej (twaróg, ryba).
2
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych