WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

GRANAT - zwiększa siłę, podbija testosteron, obniża estradiol i kortyzol

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

Ilość wyświetleń tematu: 38655

Nowy temat Dział zamknięty
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52090 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
to dlaczego umniejszać produkt skoro można było wsadzić tam juz z góry probiotyki ?
...
Napisał(a)
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 133 Napisanych postów 9767 Wiek 5 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 23578
Przy takim składzie nie jest to proste. Trzeba by zmniejszyć ilość jakiejś innej substancji aktywnej w kapsułce.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 536 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10726
Witam, mam pytanie czy 1 kapsułka ekstraktu z garnata wystarczy by znacząlo odczuć jego działanie? A w przeliczeniu na sok 1kapsułka to ile ml ? Czytałem , że taniej wychodz a kapsułki. Brał bym 1 dziennie z jogurtem tak ?

Live is too short to be small

...
Napisał(a)
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 133 Napisanych postów 9767 Wiek 5 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 23578
Nie wiem - o jakich kapsułkach mowa... Ile ekstraktu jest w takiej kapsułce i jaka zawartość kwasu elagowego?

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Początkujący
A-Z GRANAT EXTRACT 240mg 60 kapsułek

Preparat wzbogaca dietę o polisacharydy

Substancje o działaniu odżywczym i/lub fizjologicznym w 1 kapsułce:
Standaryzowany ekstrakt z owoców granatu (Punica granatum) (70% polifenoli - kwas eloagowy) 240mg

Sposób użycia:
1 kapsułka dziennie do posiłku.

Pytanie Panie Sławku
Czy jeden taki kaps wystarczy i co z tym jogurtem, mam kapsa popijać jogurtem dla lepszej przyswajalności ?

Zmieniony przez - szosiu w dniu 2015-03-04 19:30:30

...
Napisał(a)
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szosiu, jeden kaps będzie cienko. Z etykiety wynika, że w 1 kapsie jest ok 170 mg kwasu elagowego. Minimum - 2 kapsy dziennie.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Początkujący
ok, a co z tym jogurtem? czy mam kapsulki nim popijać, to ma duże znaczenie ?

...
Napisał(a)
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Nie musisz koniecznie popijać, ale ważne, aby zadbać o florę probiotyczną, bo to ona przekształca kwas elagowy w składniki aktywne. Więc codziennie: jogurty, kefiry, ogórki kwaszone, kwaszona kapusta, ewentualnie - kapsułki z bakteriami, z apteki.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 249 Napisanych postów 41358 Wiek 54 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 126219
bardziej kiszone niz kwaszone - jak nam wyszlo z jakies dyskusji na Twoim forum
...
Napisał(a)
Początkujący
Wielkie dzikię za pomoc :) Rozumiem że poprostu jelita muszą być w dobrej formie, bo już myślałem że trzeba popijać :) Korzystając z okazji chciałbym jeszcze zapytać jakie są pozytywne skutki dla kobiet. Z tego co czytałem to ochrona przed rakiem na skutek oddziaływania na estrogeny. Moja dziewczyna ma 28 lat , czy jest sens łykać kapsułki w tym wieku ?

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Dział zamknięty
Poprzedni temat

przeterminowane omega 3, i

Następny temat

JEM/NIE JEM okiem amatora

electro
Polecane artykuły