Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Enzymy trawienne...

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1632

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 110
Witam,
Od dłuższego już czasu piję białko Dymatize Whey Protein Izolate. Jest on wzbogacony w enzymy trawienne.

Niestety piję tylko jedną porcję 30 g przed snem ponieważ mimo tych enzymów mam problemy ze strawieniem tego w krótkim czasie.

Chodzi mi o to, że nie mogę pić porcji 30 g w ciągu dnia ponieważ nie zdążę tego strawić przed następnym posiłkiem i później są problemy.

Zastanawiam się nad zakupieniem jeszcze enzymów trawiennych aby pomogły strawić tego szejka? Polecicie mi coś ?

Pozdrawiam,
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
np probiolac plus, ale próbuj różnych, kieruj się relacją: zawartość / cena po prostu.

lekarz może przepisać Ci debridat/tribux
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464624
A jakie masz problemy, w sumie to nie wiem o co chodzi, skąd wiesz że wolno trawisz?

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
j/w
jakie masz problemy?

osobiscie stosuje okresowo
https://sklep.sfd.pl/Trec_Digest_Plus-opis541.html 

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Ale że WTF? Po co ci Izolat na noc? Dziwne, izolat jest najszybciej wchłanialny więc wgl już nie rozumiem.
Na noc polecam egg protein/ kazeina.
Izolat najlepszy po treningu - najszybsze trawienie, największe stężenie aminokwasów,
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
sa rozne szkoly co do posilku na noc.
Niektorzy preferuja szybko strawne, by dawac tez czas na odpoczynek ukladowi trawiennemu. Osobiscie pije mixa wlasnej roboty z jaj i ryzu. Z dodatkiem wpc vitafit plus dla smaku

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Znaczy ja piszę pod kątem badań i tego co badania wykazują za najlepsze. Co kto i jak robi jego sprawa ale szkoda by było mi troche izolatu na noc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 13475 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 83568
Izolat na noc też ekonomicznie nie za dobrze wyglada, WPC/kazeina IMO najlepsze do tego wegle złożone.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ja obecnie z izolatow nie korzystam w ogole.
Glownie tylko wpc.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 1874 Wiek 50 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 15320
Znaczy ja piszę pod kątem badań i tego co badania wykazują za najlepsze. Co kto i jak robi jego sprawa ale szkoda by było mi troche izolatu na noc.

Badania wykazują że pomiędzy izolatem, koncentratem i hydrolizatem nie ma żadnych znaczących różnic. Solaras w dziale Badania Naukowe przytoczył takowe badania, zdaje się że w wątku o po treningowym oknie anabolicznym?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
up@ tak, dużych różnic nie ma ale jakieś są :>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 1874 Wiek 50 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 15320
Różnice są. Ale absolutnie pomijalne. Zdaje się że 2-3%? Na pewno nie warte różnicy w cenie WPC>WPI. Lepiej kupić WPC a za różnice dorzucić Leucyny.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nowy cykl

Następny temat

kreatyna-universal/Nitrobolon II/BCAA Xtra-Activita/OLIMP L-Glutamine Mega Caps

Spalanie
Polecane artykuły