W jednym poscie czytam, ze nalezy spozywac białko wolnowchłanialne, wraz z węglowodanami złożonymi oraz małą ilościa tłuszczów, natomiast w artykule https://www.sfd.pl/POSIŁEK_PRZEDTRENINGOWY-t217177-s1.html wyczytuje, ze nalezy ten posiłek oprzec glownie na węglowodanach złożonych z mala iloscia tłuszczów i białka, bo podobno bardzo obciazaja układ pokarmowy, przez co zle sie cwiczy. I kto ma tu racje?? HELP!
...
Napisał(a)
Powiedzcie mi w końcu, jak to jest z tym posiłkiem przedtreningowym?
W jednym poscie czytam, ze nalezy spozywac białko wolnowchłanialne, wraz z węglowodanami złożonymi oraz małą ilościa tłuszczów, natomiast w artykule https://www.sfd.pl/POSIŁEK_PRZEDTRENINGOWY-t217177-s1.html wyczytuje, ze nalezy ten posiłek oprzec glownie na węglowodanach złożonych z mala iloscia tłuszczów i białka, bo podobno bardzo obciazaja układ pokarmowy, przez co zle sie cwiczy. I kto ma tu racje?? HELP!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ww złożone + szybko wchłanialne białko
z tłuszczami to sprawa osobista
można dawać, ale większość jednak nie poleca
możesz czuć się ociężały
tłuszcz spowalnia wchłanianie, więc jak uwzględnisz go w posiłku przed treningiem powinieneś dłużej odczekać zanim ruszysz na siłkę ( 1,5-2 h )
sam sprawdź jak się czujesz po takim posiłku
ja tam dodaje trochę tłuszczy i ćwiczy się git
z tłuszczami to sprawa osobista
można dawać, ale większość jednak nie poleca
możesz czuć się ociężały
tłuszcz spowalnia wchłanianie, więc jak uwzględnisz go w posiłku przed treningiem powinieneś dłużej odczekać zanim ruszysz na siłkę ( 1,5-2 h )
sam sprawdź jak się czujesz po takim posiłku
ja tam dodaje trochę tłuszczy i ćwiczy się git
...
Napisał(a)
Napewno jesc te białko przed treningiem? Nie obciazy ono zbytnio układu pokarmowego przed treningiem?? A co z ilosica, duzo czy mało???
...
Napisał(a)
30-40g w posiłku(tylko samo zwierzęce licz) Posiłek 1,5 godz przed treningiem jeżeli jest w nim mało tłuszczu bo tak jak kolega wcześniej napisał będziesz czuł ten tłuszcz

...
Napisał(a)
bialko przed treningiem musi byc!!
sprubuj opcji bez tluszczu wegle zlozone(kasza jeczmienna/gryczana,makaron durum,ryz paraboliczny/brazowy+ piers/tuna/wolowina/WPC dobrze mi sie na takim zestawie cwiczy

sprubuj opcji bez tluszczu wegle zlozone(kasza jeczmienna/gryczana,makaron durum,ryz paraboliczny/brazowy+ piers/tuna/wolowina/WPC dobrze mi sie na takim zestawie cwiczy

...
Napisał(a)
jajka mają stosunkowo dużo tłuszczu = spowolnione wchłanianie.
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum
Trzecia Rzeczpospolita, Polska Ludowa
To samo od nowa, to samo od nowa...
...
Napisał(a)
JEzeli nie amsz zadnych problemow zoladkowych, to i taka opcja sie sprawdzi 2godziny przed treningiem, mzoesz jesc zamiennie z innym zrodlem ww i bialkiem(np.makaron durum+piers), mozesz dac tez same bialka jaj.
GÓRA---->I am What I am
...
Napisał(a)
1,5h przed trenigiem OMG
ja to posilek mam 3h przed treningiem i jest czuje sie bardzo dobrze, a trening trwa ok 1,5h
ja to posilek mam 3h przed treningiem i jest czuje sie bardzo dobrze, a trening trwa ok 1,5h
...
Napisał(a)
Ja czasem nawet godzine przed treningiem jem, bo inaczej głodny biegam po siłowni
Tak więc wszystko zależy od organizmu, obserwuj i koryguj

Tak więc wszystko zależy od organizmu, obserwuj i koryguj

>> JUICE IRELAND TEAM <<
Polecane artykuły