Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
81
Witam serdecznie
Mam 26 lat 178cm wzrostu i 117 kg wagi. Wpadła w moje ręce rozpisana dieta, która już raz przyniosła skutego w zbiciu mojej wagi ze 116 kg do 98kg. Niestety przez głupotę wróciłem do poprzedniej wagi i chcę powtórnie rozpocząć dietę. Obawiam się jednak, że może ona negatywnie wpływać na funkcjonowanie mojego organizmu (nerki, trzustka)
Prosiłbym o sprawdzenie tej diety, może jakąś korektę? Z góry dziękuję
Dodam tylko ze po godzinie 17 chodzę na siłownię 45 minut aerobów plus ćwiczenia mięśniowe
Szacuny
6
Napisanych postów
1332
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8007
I - ok ale.... II - wasa out, nie możesz jajek przesunąć na I śniadanie, a tutaj dac więcej łososia? Brak warzyw. III. nie masz węglowodanów IV brokuły możesz przesunąć na kolację. V. Ok.
Zobacz jak u Ciebie wygląda kwestia węgli . Niby 217 ale nie widac tego po menu. Mało tłuszczy i ogólnie moim zdaniem niska kaloryczność jak na takie wymiary.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
81
Obliczyłem to z kalkulatora zapotrzebowania kalorii z tego forum i odjąłem mój poziom tkanki tłuszczowej 34%. A wydaje mi się, że jak troche mniej węgli będzie niż powinienem to uzyskam szybsze efekty. Popraw mnie jeśli się myle ?
Szacuny
1
Napisanych postów
117
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1300
Staraj sie ucinac z 20 wegli tygodniowo i patrz na wage. Staraj sie tracic okolo 5% masy ciala tygodniowo bo wieksza ilosc moze skutkowac utrata masy miesniowej. Trenuj silowo na treningu i bedzie git
Szacuny
6
Napisanych postów
1332
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8007
tu nie chodzi o szybsze efekty, a o zdrowe i bezpieczne chudnięcie. Co do ucinania kcal - nie ma reguły. Fakt faktem lepiej dodać aktywności lub zmienić formę ćwiczeń niż dietę. Sam ucinam kcal dopiero w ostateczności. Jeśli waga zacznie spadać....i będzie spadać nie ma sensu nic obcinać. W diecie z 08.04.2014 razi ilość białka z puszek. Ustal końcowe menu, wklej i zaczynaj redukcję. Z czego obcinać masz. Co do wartości. Ustaw sobie białko na stałym poziomie . Tłuszczu przyjmij powiedzmy 1 g/kg masy ciała. Resztę dobij dobrymi węglami. Produkty wysoko przetworzone jak "wasa" ogranicz do absolutnego minimum, a najlepiej wyrzuć z diety.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
81
Białko z puszek rozumiem, że chodzi Tobie o odżywkę białkową ? wywaliłem tą poranną. Po treningu i kazeinę na noc zostawiam. Muszę tylko coś zrobić z płatkami owsianymi rano, bo dziś nie mogłem tego przejeść. Nie wiem ile musiałbym spędzić nad talerzem, żeby zjeść taką ilość płatków. Myślę nad "zdrowym błonnikiem" jako subtytut.