Szacuny
0
Napisanych postów
25
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
500
Mnie nie chodzi o taką mase na zawody. Zadawałam ostatnio podobny temat, ale 1 osoba odp. . Niby to wystarczy, ale ktoś mi strasznie miesza I wole się upewnić.
2 razy dziennie owoce w różnej postaci, ale w zdrowej.
Zmieniony przez - Really111 w dniu 2018-02-07 08:11:25
Szacuny
59
Napisanych postów
527
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
36480
Owoce są źródłem witamin, błonnika, mikroelementów, antyoksydantów. Poza tym fruktoza z owoców jest inaczej metabolizowana niż glukoza, także owoce powinny znaleźć się w diecie. Pamiętaj tylko, że owoce to nie tylko jabłka i banany, ale także owoce leśne, truskawki, maliny, ananas, brzoskwinie itd. Znam mnóstwo ludzi, którzy jedzą tylko i wyłączenie banany, jabłka i gruszki (sam tak na początku robiłem). Jak to mówią, wszystko z umiarem. Nie jedz nagle 1kg owoców dziennie :D.
Załączam małą ściągawkę ;) (jpeg. traci na jakości niestety).
Zmieniony przez - Bartosz1991 w dniu 2018-02-07 09:51:29
Zmieniony przez - Bartosz1991 w dniu 2018-02-07 09:52:10
Szacuny
0
Napisanych postów
25
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
500
Ja tam od zawsze lubiłam jeść owoce I to różnorodne. Do gofrów, placków, omletów, ciast, puddingów, budyniów, różnorodnych dań na słodko po prostu :P Jem też od dłższego czasu dużo węglowodanów, ale przeważają te złożone. Dzięki za tabelke. Przyda się :)
Szacuny
59
Napisanych postów
527
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
36480
W zalewie słodzonej, owoce przetworzone fabrycznie itd. (np. dżemy - chociaż niektóre składem są ok). Owoce najlepiej przetworzyć samemu lub jeść świeże.