Ja cole zero czasem chlapnę na redukcji jak mam ochotę na słodkie, mi pomaga.
...
Napisał(a)
teraz na redukcji od 2 do 3 litrów pepsi light, jedyne negatywne odczucia to niekiedy mam lekką zgage, pozatym j/w idealnie zastępuje mi słodycze.
...
Napisał(a)
jak jest chęć na słodkie zawsze jest jakaś alternatywa w postaci coli zero, może pomagać w czasie zaparć przy małej ilości węglowodanów bo kofeina ma takie działanie lekko przeczyszczające i moczopędne
...
Napisał(a)
Coca Cola i Pepsi to bardzo nierozsądny wybór.
I nie chodzi tu o sam cukier, ale bardzo szkodliwy barwnik E-123.
Amarant może wpływać na wątrobę , nerki oraz bezpłodność !!
Bolic ostrzega, Bolic żegna .
I nie chodzi tu o sam cukier, ale bardzo szkodliwy barwnik E-123.
Amarant może wpływać na wątrobę , nerki oraz bezpłodność !!
Bolic ostrzega, Bolic żegna .
Chce być dobry duchem i ciałem.
Chce aby Bóg dał mi siłę .
...
Napisał(a)
ku rwa. wyplukuje wrzody na lewym jadrze w komorze jelita cienko/gruubego na wszerz po prawej stronie od lewej komory nerek. ja osobiscie wale sobie pepsi zero jak mam ochote - nic mi nie jest.
Life For Everything - Die For Nothing
...
Napisał(a)
Amarant spożywany przez kobiety w ciąży może przyspożyć dziecku wad wrodzonych .
Twój post do usunięcia, ale to nie ja prostuje ludzi !!
Twój post do usunięcia, ale to nie ja prostuje ludzi !!
Chce być dobry duchem i ciałem.
Chce aby Bóg dał mi siłę .
...
Napisał(a)
Ludzie, szkodliwość takich rzeczy nie ujawnia się w ciągu miesięcy tylko kilkunastu lat, więc nie piszczcie że "nic mi nie jest" bo to śmieszne. Jak ktoś je bardzo tłusto to nie umrze na zawał po paru miechach/latach tylko to wszystko mu się odbije na starość np miażdżyca.
Nie mówię, że Coca Cola zero jest zła, tylko po prostu argumenty "pije i nic mi nie jest" są beznadziejne.
Słodziki w wielkich ilościach źle wpływają na tarczycę(no ale to naprawdę musi być WIELKA ilość).
Poza tym pozostaje problem ogłupienia organizmu, w chwili kiedy przerzucimy się coś słodkiego (wyrzut insuliny). Organizm przyzwyczaił się że przy słodkim smaku nie wydziela insuliny bo ten "słodki smak" to oszustwo. Więc jeżeli dostanie prawdziwy cukier to zgłupieje(bo niby ten "oszukany cukier" okazał się prawdziwym cukrem i podniósł poziom cukru we krwi, a insulina nie została wydzielona)
Jednak dalej mi się wydaje, że takie napoje spokojnie można pić, jednak bez przesady (ktoś tam napisał 4 litry, to za dużo
)
To wszystko to moje teorie(wyciągnięte na podstawie różnych książek i artykułów z SFD), nie jestem żadnym znawcą, dlatego jakby ktoś myśli że się mylę to z chęcią posłucham:)
pozdro
Nie mówię, że Coca Cola zero jest zła, tylko po prostu argumenty "pije i nic mi nie jest" są beznadziejne.
Słodziki w wielkich ilościach źle wpływają na tarczycę(no ale to naprawdę musi być WIELKA ilość).
Poza tym pozostaje problem ogłupienia organizmu, w chwili kiedy przerzucimy się coś słodkiego (wyrzut insuliny). Organizm przyzwyczaił się że przy słodkim smaku nie wydziela insuliny bo ten "słodki smak" to oszustwo. Więc jeżeli dostanie prawdziwy cukier to zgłupieje(bo niby ten "oszukany cukier" okazał się prawdziwym cukrem i podniósł poziom cukru we krwi, a insulina nie została wydzielona)
Jednak dalej mi się wydaje, że takie napoje spokojnie można pić, jednak bez przesady (ktoś tam napisał 4 litry, to za dużo

To wszystko to moje teorie(wyciągnięte na podstawie różnych książek i artykułów z SFD), nie jestem żadnym znawcą, dlatego jakby ktoś myśli że się mylę to z chęcią posłucham:)
pozdro
...
Napisał(a)
czesc ,to jest GINO
czyli osob używająca kilkunastu juz nicków m. in JunkieXL,SF_Being BOLIC itd
proponuje nie odpisyac na jego posty
szkoda czasu,
Zmieniony przez - NUTRIFARM w dniu 2011-05-20 16:03:32
czyli osob używająca kilkunastu juz nicków m. in JunkieXL,SF_Being BOLIC itd
proponuje nie odpisyac na jego posty
szkoda czasu,
Zmieniony przez - NUTRIFARM w dniu 2011-05-20 16:03:32
...
Napisał(a)
Akurat to co napisał jest prawdą i moim zdaniem interesującą ciekawostką.
1
Wróć do podstaw...
http://www.sfd.pl/Z_Bodym,do_świetnej_sylwetki!-t443588.html
http://www.sfd.pl/temat226776/ -artykuł dla każdego
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
bieganie rano a odżywianie
Następny temat