Witam. Mam pewien problem, bo dolega mi ciągłe uczucie głodu,jak jem posiłki tak jak w diecie poniżej, to jestem dosłownie max 30min/godzine najedzony, czasami w ogóle się nie najem i siedzę przez kolejne pare godzin głodny, gdy zjem jakiś cheat meal, tj. objem się w maku tak, że się ruszać nie mogę to uczucie sytości towarzyszy mi 2, no max 3 godziny,a kiedyś pamiętam,że, gdy tak zjadłem np. w tym maku to mogłem nie jeść cały dzień. Jest to bardzo uciążliwe, ciągle przejmuje się co będę musiał przygotować za jedzenie za godzinę, żeby nie być głodnym, nie znam nikogo takiego kto miałby jak ja, nie mogę nigdzie wyjść, bo zaraz jestem głodny. Przykład z wczoraj: Zjadłem posiłek ryż(70g)+mięso(150g) do tego 2 duże czerwone papryki, 2 małe ogórki, 2 marchewki, godzine po tym zjadłem ziemniaki(300g)+mięso(150g) do tego 4 ogórki małosolne, a za 30min byłem głodny. Jestem na redukcji i jem mniej niż powinienem,ale jak byłem na masie i jadłem dużo więcej i nie zwracałem tak uwagi na ilość to miałem tak samo. Czytałem gdzieś tam, że może to być nadczynność tarczycy lub cukrzyca typu 2, ale nie mam żadnych innych objawów tych chorób oprócz ciągłego uczucia głodu więc to raczej wykluczone. (176cm wzrostu,76kg)
PS Na zapotrzebowanie kalorii nie patrzcie, jest to stary szablon, a nowa ilość kalorii i posiłków.
Zmieniony przez - Rito w dniu 2016-08-23 10:44:14
PS Na zapotrzebowanie kalorii nie patrzcie, jest to stary szablon, a nowa ilość kalorii i posiłków.
Zmieniony przez - Rito w dniu 2016-08-23 10:44:14
Krzysztof Piekarz