W ciagu ostatniego roku przytylam 15 kg! Sama nie umiem w to uwierzyc... wszystko zaczelo sie kiedy rok temu postanowilam sie odchudzac. Schudlam wtedy bardzo duzo i doprowadzilam sie do oplakanego stanu (173cm, 47kg). JAdlam wtedy ok 1000 kcal. Kiedy zauwazylam ze tyje zaczelam stosowac rozne diety - nie zawsze zdrowe, co prowadzilo do coraz wiekszego efektu jojo. Do tego doszly ataki glodu - rzucalam sie doslownie na wszystko! Pol roku temu zrorumialam jaka bylam glupia i postanowilam odchudzac sie zdrowo - jesc ok 1500 kcal i cwiczyc. No i wszystko byloby OK gdyby nie fakt ze wytrzymuje na diecie pare dnia a potem - masakra, rzucam sie na slodycze.
Zazwyczaj potrafie wytrzymac do godz 16, potem dostaje jakby obledu - nic sie dla mnie nie liczy, musze zjesc slodycze - duzo za duzo slodyczy :(
Nie umiem sobie z tym poradzic. Staram sie codziennie zaczynac od nowa, jesc zdrowo i rozsadnie ale nie wytrzymuje nawet 4 dni :(
Nie mam klopotow osobistych. Mam przyajciol, rodzine, chlopaka... jestem wesola i energiczna osoba - gdyby nie te napady to bylabym szczesliwa.
Na dzien dzisiejszy chcialabym po prostu przestac zachowywac sie na uzalezniony od cukru narkoman i zaczac normalnie funkcjonowac.
Czy ktos moze mi cos poradzic?
P.S. Nie wiem czy ma to znaczenie ale mimo iz mam 18 lat, nie miesiaczkuje jeszcze regularnie. Zastanawiam sie wiec czy to moze miec jakies zwiazek.
Pozdrawiam i dziekuje
Zazwyczaj potrafie wytrzymac do godz 16, potem dostaje jakby obledu - nic sie dla mnie nie liczy, musze zjesc slodycze - duzo za duzo slodyczy :(
Nie umiem sobie z tym poradzic. Staram sie codziennie zaczynac od nowa, jesc zdrowo i rozsadnie ale nie wytrzymuje nawet 4 dni :(
Nie mam klopotow osobistych. Mam przyajciol, rodzine, chlopaka... jestem wesola i energiczna osoba - gdyby nie te napady to bylabym szczesliwa.
Na dzien dzisiejszy chcialabym po prostu przestac zachowywac sie na uzalezniony od cukru narkoman i zaczac normalnie funkcjonowac.
Czy ktos moze mi cos poradzic?
P.S. Nie wiem czy ma to znaczenie ale mimo iz mam 18 lat, nie miesiaczkuje jeszcze regularnie. Zastanawiam sie wiec czy to moze miec jakies zwiazek.
Pozdrawiam i dziekuje
Krzysztof Piekarz
Doradca w Odżywianiu