Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Bol bioder!!!

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 5839

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 81 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 791
Wiecie moze jak rozroszac biodra zeby przestaly bolec? Rozciagalem sie przez 6 miesiecy. Do szpagatu tureckiego podobnie jak do francuskiego brakuje mi jakies 25-20 cm. Jak schodze do tureckiego (ten w bok czyli meski jak kto woli) to zaczynaja bolec mnie biodra jak jestem w maksymalnym rozkroku. Jak rozciagam sie dynamicznie czyli macha,m nogami w bok to kiedy mam noge na wysokosci glowy cos kolo tego tez mnie zaczyna bolec. Slyszalem od takiego jednego zeby duzo krecic biodramito po jakims czasie przejdzie. Co o tym myslicie???

PARKOUR

JUMPING BRAINS

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 243 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8352
no bo mi się właśnie tak wydaje Kadłubek, że gdzieś na sfd czytałem, że siad płotkarski niszczy kolana ;) tylko właśnie nie wiem ile w tym prawdy i czekam aż ktoś kto się zna mi odpowie ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 6323 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19141
Ja myślę że jesteś za mało rozciągnięty i dlatego niemożesz zejść do szpagatu, a tak poza tym to po co ci szpagat ?? (żeby wyżej kopać)

Pozdro

http://www.sfd.pl/temat279968  - Wejdź i przyznaj SOG'a

*** Mafia Ślązaqf ***

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5993
Mam to samo ale nie przeszkadza mi to zbytnio.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Zawsze jak sie mowi o szpagacie to ktos pisze: "PO CO CI SZPAGAT?". A po co wysoko kopac i trenowac to wszystko? Odpowiedz sobie na to pytanie i tym samym dostaniesz odpowiedz na pytanie ktore mi zadales.

PARKOUR

JUMPING BRAINS

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 614 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 22703
bartek...gromowi chodziło o to ze aby wysoko kopać rozciągniecie nie jest Ci potrzebne...Mozesz zrobić szpagat a i tak nie bedziesz umiał ucelować kogoś w główke Moze poprostu zabardzo męczysz te swoje biodra..albo za słabo jestes rogrzany...moze masz za słabo rozruszane bioderka? Możliwości jest duzo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 6323 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19141
Ja trenuje dlatego, żeby mieć jakieś zajęcie i lubie to co robie.

Pozdro

http://www.sfd.pl/temat279968  - Wejdź i przyznaj SOG'a

*** Mafia Ślązaqf ***

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 12917 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 86041
po pieerwsze możesz mieć nierozbite biodra

po drugie mozesz mieć jakieś zwapnienie w biodrze ( ja mam takie w barku ) prawym ) i po przekroczeniu pewnego punktu / poziomu , będzie Ci to sprawiało ból i sie blokowało.

po tzrecie możesz byćjedną z kiluset ( tysięcy ) osób które nigdy nie zrobią szpagatu ze względu na budowe meidnicy

po czwarte technika / siła mięsni !!! bardzo wazne / rozciągnięcie ( to do kopania )

po piąte siła mięsni / ogólna psarwnośc / rozbicie bioder ( to do szpagatu )

dzisiaj gadałem z judoką na siłowni ( instruktorem kulturystyki i judo ) własnie o szpagacie , chce zejsć do szpagatu no , bo jakoś tak , kopie na 181 cm mając kilka mniej ( technicznie ) i chce zobaczyćkeidyśsiebei w szpagacie mimo tego że wiem że to do niczego nie potrzebne.

ćwicz , bądź wytrwały , rozgrzewaj się 0dobrze i nei przesadzaj bo o kontuzje łatwo !!!

Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 74 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1624
Jeśli robisz szpagat wzdłużny i szybkość/stosunek rozciągnięcia jest dysproporcjonalny do wzdłużnego a kładziesz jednakowy nacisk na obydwa rodzaje szpagatu to istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że zaliczasz się do grupy osób, które nigdy nie wykonają szpagatu poprzecznego w wyniku specyficznej budowy miednicy. Tak to czasem bywa.

z biciem się jest jak z pływaniem
prawdziwą przyjemność daje wtedy gdy nie myślisz o technice
tylko delektujesz się tym co robisz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
szkoda tylko ze jeszcze nie zreszlem nawet do tego szpagatu przedniego ale to chyba przez to ze mialem kontuzje i musialem rozciagac tylko jedna noge. Po jakims czasie przez dwa razy rozciagalem sie i przyszlo to pozniej na noge druga. Dziwnie.

PARKOUR

JUMPING BRAINS

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Aha. A mam pytanie jak mozna sprawdzic czy ma sie to cos co uniemozliwia wykonanie szpagatu przez cale zycie? Oczywiscie chodzi mi tu o jakies domowe sposoby a nie przeswietlena albo wizyta u lekarza.

PARKOUR

JUMPING BRAINS

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 74 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1624
Zrób sobie prześwietlenie - od razu będzie widać ile masz miejsca w panewce na głowę kości udowej i jaki masz zapas ruchu w panewce.

z biciem się jest jak z pływaniem
prawdziwą przyjemność daje wtedy gdy nie myślisz o technice
tylko delektujesz się tym co robisz

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Judogi - kto chce sprzedać?

Następny temat

Worek Treningowy!!

Spalanie
Polecane artykuły