...
Napisał(a)
Witam, mam pytanie dotyczące wpływu szerokości chwytu sztangi łamanej na rozkład obciążenia między głowy zewnętrzne i wewnętrzne. Wiadomo, że im chwyt szerszy, tym bardziej ćwiczone są głowy wewnętrzne, i na odwrót. Jako że zależy mi na równomiernym rozwoju obu głów, starałem się trzymać sztangę na szerokość barków - pojawił się wtedy jednak ból przedramienia znany z uginania ze sztangą prostą. Myślę więc nad tym, aby serie wykonywać chwytem minimalnie szerszym (zaprezentowanym na zdjęciu), na koniec robić za to dodatkowe 3-4 powolne powtórzenia negatywne w chwycie węższym niż na szerokość ramion. Powiedzcie co o tym myślicie, czy taki chwyt rozkłada się w miarę równo na obie głowy? Dodam, że ćwiczę treningiem fbw

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ale pytasz bo chcesz zacząć trenować?
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
...
Napisał(a)
Wtedy bym nie pytał w tym dziale. Wcześniej robiłem to ćwiczenie na gryfie prostym, tyle że dorobiłem się problemów z przedramieniem, i zainwestowałem w łamany
...
Napisał(a)
A wyglądasz jakbyś chciał zacząć. Skup się na podstawach zamiast rozmieniać mięśnie na drobne.
...
Napisał(a)
Mi na tym zdjęciu to jeszcze jedynie fiata 126p brakuje, jak na "Samych swoich"
A przedramię boli Cię dlatego bo mięśnie nie są przyzwyczajone do ciężaru, po kilku treningach przestaną boleć.
A przedramię boli Cię dlatego bo mięśnie nie są przyzwyczajone do ciężaru, po kilku treningach przestaną boleć.
CO MNIE NIE ZALEJE TO MNIE WZMOCNI
...
Napisał(a)
zaczynalem 2 lata i 11kg temu. Widze,ze nie mam co liczyc na sensowna odpowiedz, tylko glupie komentarze
...
Napisał(a)
Kolego nie ma co strzelać fochów, tylko trzeba się bardziej przyłożyć do michy bo jak na 2 lata to jest naprawdę chudo.
Co do bólu w przedramionach, już dostałeś odpowiedź, zmieniłeś kąt uchwytu zaczęły pracować inaczej mięśnie i dlatego bolą, po kilku treningach przejdzie.
Co do bólu w przedramionach, już dostałeś odpowiedź, zmieniłeś kąt uchwytu zaczęły pracować inaczej mięśnie i dlatego bolą, po kilku treningach przejdzie.
...
Napisał(a)
Drogi kolego, wyjście z 49kg na 60 może nie iść tak szybko jak za 80 na 90. Po półrocznym zastoju dopiero co udało mi się znowu rzuszyć w górę, po tym jak z 6 posiłków dziennie zrobiło się 10. A na moje pytanie odpowiedzi brak
...
Napisał(a)
Hubert81Skup się na podstawach zamiast rozmieniać mięśnie na drobne.
Tu dostałeś sensowną odpowiedź. Ale odpowiadając na Twoje pytanie to w uchwycie jakim pokazujesz pracują obie głowy w równym stopniu.
Pewnie znalazłbyś odpowiedź gdybyś trochę poszukał.
http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.htm#biceps
Poprzedni temat
Problem podczas wiosłowania
Następny temat
Nierówny rozwój mięsni ud - prosze o poradę
Polecane artykuły