składniki których użyłem :
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 350g
Oliwa z oliwek 40g
Orzechy włoskie 100g
Banan 300g
Płatki owsiane 250g
wpc łowickie 70g
Jaja kurze całe 120g
Białko jaja kurzego 50g
Kakao 16%, proszek 50g
Wartości:
Białko - 143g (zwierzęce 86g)
Węgle - 269g (błonnik 32g, skrobia 161g)
tłuszcze - 157g (wielonienasycone - 60g, jednonienasycone - 54g,nasycone 29g)
Wprawdzie na redukcję się ta moja wersja nie nadaje, ale spróbować musiałem. Następnym razem spróbuję z twarogiem półtłustym, żeby zjechać trochę z węgli.
Ktoś mi może powiedzieć czy twaróg można poddawać obróbce termicznej (pieczenie) bez obaw o utratę smaku i właściwości ?
I jeszcze jedna rzecz- piekłem w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą ok.30 min i spód odrobinę przypaliłem - następnym razem po prostu piec krócej, czy piec w czymś innym, np. formie do ciast ??
Dla autora sog oczywiście.