o to plan ACT do oceny i poprawy po 5 tygodniowej przerwie z powody złamania nogi
1.Unoszenie nóg do pionu w leżeniu na plecach-(brzuch),
2.spięcia brzucha w leżeniu na płaskiej ławce
3.przysiady z sztangą na barkach
4.wstępy na ławkę z sztangielkami w dłoniach
5.Wyciskanie sztangielek w leżeniu na skośnej ławce-(klatka),
6.Unoszenie sztangielek bokiem w górę w staniu-(naramienne),
7.Wyciskanie sztangi zza karku w siadzie-(naramienne),
8.Podciąganie drążka wyciągu do klatki w siadzie-(najszersze grzbietu),
9.Martwy ciąg na prostych nogach sztangą położoną na podwyższeniu-(proste grzbietu),
10.Naprzemianstronne uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na skośnej ławce-(bicepsy),
11.Pompki tyłem na ławce z krążkiem na brzuchu ( nie wiem czy tak to się prawidłowo nazywa)-(tricepsy),
12.Uginanie i prostowanie nadgarstków ze sztangą w siadzie-(przedramiona),
13.Wspięcia na palce z obciążeniem na barkach-(łydki).
1-2 tydzień - 3 obwody
3-4 tydzień - 4 obwody
Czy 2 ćwiczenia na uda to nie za dużo?? przypominam że miałem złamaną nogę i nie chciał bym mieć z nią jeszcze większych komplikacji.
A cha jak zaczynałem ten trening na początku mojej przygody nie robiłem rozgrzewki teraz wiem że jest to konieczne ale czy robić przy tym treningu także 1- 2 serie rozgrzewko we?? czy nie powinienem to stosować przy ACT?
Moje ostatnie pytanie brzmi tak czy mogę zastosować w tym treningu przerwy tyle ile trwa zmienianie obciążenia??( ponieważ dysponuje tylko ławką sztangą długa krótka i 2 hantlami)
Waga: 72
Wzrost: 175
Cel treningowy: odzyskanie formy (masa)
Staż treningowy na słowni: 20 tygodni
Uprawiane inne sporty: nie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): dysponuje tylko ławką sztangą długa krótka i 2 hantlami
Dieta: jest masowa
Czy musiał bym ją zmienić do tego cyklu??
Przeciwskaznania medyczne: niema
Zażywane suplementy: nie zażywam
1.Unoszenie nóg do pionu w leżeniu na plecach-(brzuch),
2.spięcia brzucha w leżeniu na płaskiej ławce
3.przysiady z sztangą na barkach
4.wstępy na ławkę z sztangielkami w dłoniach
5.Wyciskanie sztangielek w leżeniu na skośnej ławce-(klatka),
6.Unoszenie sztangielek bokiem w górę w staniu-(naramienne),
7.Wyciskanie sztangi zza karku w siadzie-(naramienne),
8.Podciąganie drążka wyciągu do klatki w siadzie-(najszersze grzbietu),
9.Martwy ciąg na prostych nogach sztangą położoną na podwyższeniu-(proste grzbietu),
10.Naprzemianstronne uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na skośnej ławce-(bicepsy),
11.Pompki tyłem na ławce z krążkiem na brzuchu ( nie wiem czy tak to się prawidłowo nazywa)-(tricepsy),
12.Uginanie i prostowanie nadgarstków ze sztangą w siadzie-(przedramiona),
13.Wspięcia na palce z obciążeniem na barkach-(łydki).
1-2 tydzień - 3 obwody
3-4 tydzień - 4 obwody
Czy 2 ćwiczenia na uda to nie za dużo?? przypominam że miałem złamaną nogę i nie chciał bym mieć z nią jeszcze większych komplikacji.
A cha jak zaczynałem ten trening na początku mojej przygody nie robiłem rozgrzewki teraz wiem że jest to konieczne ale czy robić przy tym treningu także 1- 2 serie rozgrzewko we?? czy nie powinienem to stosować przy ACT?
Moje ostatnie pytanie brzmi tak czy mogę zastosować w tym treningu przerwy tyle ile trwa zmienianie obciążenia??( ponieważ dysponuje tylko ławką sztangą długa krótka i 2 hantlami)
Waga: 72
Wzrost: 175
Cel treningowy: odzyskanie formy (masa)
Staż treningowy na słowni: 20 tygodni
Uprawiane inne sporty: nie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): dysponuje tylko ławką sztangą długa krótka i 2 hantlami
Dieta: jest masowa
Czy musiał bym ją zmienić do tego cyklu??
Przeciwskaznania medyczne: niema
Zażywane suplementy: nie zażywam